Hlavní obsah
Internet a technologie

Jak si vydělává dnešní mládež? Influencer Adam Kajumi rozjel milionový byznys na OnlyFans

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Se svolením Anny Hamannové

OnlyFans modelka Kafuu

Je to legální? Ano. Je to etické? To nechám na vás…

Článek

Před pár dny bulvárem a médii pro mladé (generaci Z, chcete-li) proletěla zpráva, že Adam Kajumi, populární český influencer, kterého jen na sociální síti TikTok sleduje přes milion lidí (včetně vašich dětí), rozjel zajímavý byznys. Údajně manažuje holky na OnlyFans. Co to vypovídá o mladé generaci a vlivu internetových influencerů?

Co je to OnlyFans?

Abych vás uvedla do problematiky, pokud jste o OnlyFans nikdy neslyšeli, jedná se o platformu navenek podobnou jiným sociálním sítím, která má ale jedno zvláštní specifikum: lze na ní sdílet obsah pro dospělé a vydělávat si tím pohádkové peníze. Zejména mezi mladými se těší velké oblibě a kariéra OnlyFans modelky (tedy dívky, která za peníze sdílí své odhalené fotky a dopisuje si se svými, zpravidla mužskými, odběrateli) je snem nejedné dospívající slečny.

Popularizaci této práce přispívá i medializace úspěšných českých tvůrkyň jako je Xholakys, Kafuu (určitě jste narazili na hudební klip Hafo), Simona Krainová nebo Kikiczech či Neroli, které při prohlížení TikToku nelze minout.

Nicméně, ač se může zdát, že uspět na OnlyFans lze s trochou odvahy takřka přes noc, opak je pravdou. Do takzvaného Top 1 % (tvůrci vydělávající přes 6000 $ měsíčně), případně Top 0.1 % (přes 100 000 $ měsíčně), se dostane jen hrstka vyvolených. Většina tvůrců si měsíčně neodnese víc než 145 dolarů. Jak se shodují obě modelky, které jsem pro účely článku oslovila (Kafuu, Kikiczech), klíčem k úspěchu je totiž nejen samotná tvorba obsahu, ale i propagace a početná fanouškovská základna na sociálních sítích.

„Adam Kajumi je pasák a já jsem jeho obětí.“

A právě zde zřejmě Adam Kajumi, oblíbený influencer známý mimo jiné z reality show Like House, vycítil podnikatelskou příležitost. Jak uvedla tvůrkyně Chloe Heart, vlastním jménem Veronika Hanzalová, ve videu, které nyní rezonuje sociálními sítěmi, se Kajumi potenciálním tvůrkyním připojuje na živá vysílání na TikToku a domluví si s nimi schůzku. Následně nabídne, že jim založí profil na OnlyFans, podepíše s nimi údajně nevýhodnou smlouvu a za propagaci a správu profilu si pak bere většinu jejich výdělku.

Veronika ve své zpovědi dále uvádí, že prý dlouho neměla přístup ke svému profilu a nevěděla, kolik její profil vydělává peněz. Až v momentě, kdy si přístup vyžádala a zjistila, že dvacet tisíc, které od Kajumiho měsíčně dostávala, je jen zlomek toho, co její účet vydělává, označila Kajumiho za pasáka a rozhodla se smlouvu, kterou prý při podpisu ani nečetla, zveřejnit. Mlčenlivosti navzdory.

Co na to Kajumi?

Aby byl tento článek kompletní, k vyjádření Veroniky, které si můžete vyslechnout ve videu výše, jsem požádala o rozhovor i samotného influencera;

Adame, je pravda, že jsi „online pasák“, jak tě nazvala Chloe Heart a některá bulvární média?

Pasák nejsem. Jsem podnikatel, který díky svému letitému know-how pomáhá firmám i jednotlivcům v organickém růstu na sociálních sítích. Poslední rok pomáhám i modelkám na platformě OnlyFans.

Jak konkrétně OnlyFans modelkám pomáháš? S čím?

Dívkám pomáhám s vytvořením strategie, optimalizací profilu, community managementem a propagací. Modelce dokážu zajistit vysoký dlouhodobý příjem, který je takřka pasivní. Spousta holek, co začíná na OnlyFans, si často nevydělá ani 10 000 Kč a po pár měsících už nemají příjem z profilu žádný. Mým cílem je - že když už se slečna rozhodne tvořit na OnlyFans - tak ať z toho vytěží maximum.

Nabízí se otázka - co za to? Jaké mají dívky, se kterými spolupracuješ, podmínky?

Podmínky spolupráce jsou vždy individuální. Někdo preferuje fixní částku, která se postupně s růstem profilu zvyšuje. Někdo preferuje procentuální zisk. Opravdu záleží na konkrétní modelce.

A co říkáš na videa, která zveřejňuje tvoje bývalá kolegyně (jestli ji tak lze nazvat) Veronika alias Chloe Heart?

Její reakce a nynější postoj mě velmi mrzí. Se slečnou jsme si rozuměli a splnil jsem vše, co jsem jí slíbil - vytvořil jsem funkční strategii, díky které se mi z nuly podařilo získat pro její účty na sociálních sítích přes 50 000 sledujících a zvednout zájem o její profil na OnlyFans. Za pouhý měsíc spolupráce. Bohužel se teď bez jakéhokoliv varování (zřejmě na popud nejmenované OnlyFans agentury) rozhodla zveřejnit videa, která celou situaci zkreslují. Naše obchodní dohoda byla jiná, než tvrdí, ale bohužel jsem vázaný mlčenlivostí, takže nemůžu být konkrétní.

Chceš se svém OnlyFans podnikání pokračovat?

Ano, když vidím, jak bezstarostný život mají modelky, kterým jsem již pomohl, dává mi to smysl. Dívky, se kterými spolupracuji, si pečlivě vybírám a jde mi o to, aby spolupráce byla pro obě strany co nejpříjemnější, dlouhodobá a především na kamarádské bázi.

Je to legální? Ano. Je to etické? To nechám na vás

Abychom si to shrnuli - mladé dívky, influencerky a vzory generace Z, přes OnlyFans prodávají své explicitní fotky a ty nejúspěšnější z nich si tím vydělají ročně víc, než většina z nás za celý život. To je realita, se kterou nikdo z nás nic nenadělá. Další idol mladé generace, hezounek Adam Kajumi, s víc než milionem sledujících, vyhledává na sociálních sítích potenciální talenty a pomáhá jim za menší či větší procenta z jejich celkového výdělku uspět. To vše se děje ve světech jménem TikTok, Reddit, Discord nebo Telegram, o jejichž existenci nebo fungování nemá většina dospělých ani tušení.

Je to legální? Ano. Je to etické? To nechám na vás…

Zdroje:

https://vm.tiktok.com/ZGJTAse4q/

https://www.extra.cz/adam-kajumi-je-pasak-rika-chloe-bral-si-osmdesat-procent-meho-vydelku-sverila-se-9a1c3

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz