Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pánové, o váš penis zájem nemáme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Co vede muže k posílání dickpics neznámým ženám?

Článek

Rozmohl se nám tu takový nešvar. Čtyři z deseti žen uvádí, že někdy obdržely nevyžádané explicitní obrázky pánského přirození. A ani já a moje kamarádky nejsme výjimkou - dickpic k snídani, dickpic před spaním… Chuťovka. Většinou z profilu zahaleného rouškou anonymity, bez zbytečného pózování, filtrů, vybírání nejlepšího úhlu. Hezky tak, jak jim ho příroda nadělila. A hlavně - bez jakéhokoliv náznaku z naší strany, že bychom o fotku penisu měly sebemenší zájem. Co muže k posílání dickpics (z anglického dick = penis, picture /pic = obrázek) neznámým ženám vede?

Studie zveřejněná v The Journal of Sex Research říká, že pánové, kteří posílají nevyžádané snímky svých intimních partií, tak činí především s nadějí, že na oplátku dostanou buď podobné obrázky, nebo aspoň sexuální interakce. Další část respondentů doufá, že svým přirozením ženu na druhé straně vzruší, a osmnáct procent uvedlo, že obrázky posílá proto, že je vzrušuje představa šokované ženy.

Další průzkum na toto téma od Kinsey Institute pak uvádí, že mezi nejčastější důvody, proč si muži své nástroje fotí a posílají je ženám, patří:

  • víra, že žena odpoví fotkou svého těla, vzruší se a půjde s ním na rande,
  • osobní potěšení, tedy že jsou se svým penisem spokojeni a chtějí potvrzení své mužnosti,
  • demonstrace síly, která je vzrušuje.

Menší množství tzv. dickpicerů přiznává, že fotky posílá kvůli traumatu z dětství (nejčastěji proto, že je rodiče za nahotu zahanbili, takže si to tímto jednáním kompenzují) nebo že mají masochistickou motivaci a chtějí slyšet urážky na svůj penis. (Pro ty tu jsou ale jiné platformy.)

Dickpic? Díky, nechci

Ať už je, pánové, vaše motivace jakákoliv, ráda bych to jednou provždy uvedla na pravou míru: o fotky vašich penisů zájem nemáme. Většině z nás připadají nechutné, obtěžující, zoufalé, v lepším případě k smíchu. Stejně tak byste se měli smířit s tím, že nás mnohem víc než digitální záznam vašeho nahého těla vzruší pohled na pářící se opice. A pokud nám rozesíláte vaši chloubu v naději, že s vámi půjdeme na rande, stane se přesný opak. V lepším případě zůstaneme doma a zasmějeme se nad tím s kamarádkami, v horším se vydáme rovnou na policii. Jedná se totiž o sexuální obtěžování, které je v Česku trestné.

Anketa

Obdržely jste někdy nevyžádaný dickpic?
Ano
35,9 %
Ne
64,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 64 čtenářů.

Zdroje:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Dickpic

https://www.profairplay.cz/co-muzi-sleduji-posilanim-nevyzadanych-fotek-svych-penisu-zenam/

https://www.zavamed.com/uk/send-nudes.html#5_Unsolicited_Sexting

https://kinseyinstitute.org/index.php

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00224499.2020.1779171

https://www.erekce.cz/dickpic/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz