Hlavní obsah
Názory a úvahy

Proč má Bureš tolik voličů?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Viktor Malý

Číslo 25085, alias Bureš

Babiše nevolí voliči kvůli programu, který stejně žádný nemá. Volí ho kvůli tomu, že si ho vybrali k fandění. Jako sportovní tým.

Článek

Voličům Babiše na něm nic nevadí. Oni nevolí Babiše a prokorupční hnití ANO kvůli programu, který stejně žádný nemá, ale protože si ho vybrali jako sportovní tým, kterému fandí a chtějí, aby vyhrál i když hraje nefér. Odpustí mu cokoliv. Volili by ho i kdyby Babiše chytli nad čerstvou mrtvolou s nožem v ruce.

Stačilo, aby tvrdil, že si na něj policie zasedla a že to byl Kalousek, Pekarová-Adamová nebo Fiala (nehodící se, škrtněte). On chtěl jen mrtvému pomoci. Vědí jaký je to gauner, že je to několikrát soudně usvědčený udavač STB, který prokazatelně udal minimálně 10 lidí, defraudant a několikrát soudně usvědčený lhář (musel se omlouvat demonstrantům z Letné a Kalouskovi). Babiš a jeho otroci jako je Havlíček zcela nepokrytě lžou do kamery a jeho voličům to vůbec nevadí.

Když začala totální invaze nacionálně bolševického Ruska na Ukrajinu, tak Havlíček hřímal v médiích, že by vláda měla okamžitě koupit strategické zásobníky plynu. Když to o dva měsíce později vláda udělá, ten samý Havlíček tvrdí do médií, že je to od vlády zcela nezodpovědné plýtvání penězi. Za vydatné podpory bulváru a Křetínského, jehož energetický gigant měl o zásobníky také zájem a vláda mu je vyfoukla.

Bureš podepíše jako premiér za ČR v Bruselu Green Deal, ale klidně to hodí na Fialu a Pětikoalici. Evidentně sází Bureš na špatnou paměť svých voličů nebo na jejich hloupost. To platí i o stávce odborářů v loni na podzim. Stávkovaly odbory ze Škodovky, kde byla tehdy průměrná mzda 69 500 Kč. Z Penamu od Babiše nestávkoval jediný odborář, přestože tam tehdy byla průměrná mzda 23 000 Kč. A ještě stál na tribuně vedle Středuly a komunistky Konečné.

Je to stejně paradox, že si rozumí nejbohatší statkář v zemi s úhlavním nepřítelem, komunisty. Co by komunisté neudělali proto, aby se opět dostali k moci a hlavně k pořádnému lizu. Tomuto českému Tricatelovi jeho voliči odpustí i to, že vyrábí chemické a nepoživatelné potraviny. Buřty z Kosteleckých uzenin neobsahují žádné maso, pouze separátní bordel, chleba z Penamu je plesnivý už po cestě na pulty a Vodňanské kuře obsahuje salmonelózou.

Ve svůj prospěch obrátil i víc jak 40 tisíc mrtvých během pandemie Čínské chřipky. Ještě v únoru 2020, než se u nás objevil první případ, tvrdil s ministrem zdravotnictví, že jsou sklady plné roušek, respirátorů a ochranných pomůcek pro zdravotníky. Ještě v březnu na tiskové konferenci, když se u nás objevily první případy a lékaři tvrdili, že nemají ani respirátory, tak tvrdil, že je osobně doveze lékařům.

Dopadlo to tak, že si roušky šila sama celá republika. Poté, co odezněla první vlna a opozice se ho v parlamentu ptala, jak je připravená vláda na druhou vlnu, tak tvrdil, že žádná druhá vlna nehrozí a že se opozice nemá starat. Prý má raději schválit zahrádkářský zákon, protože lid se chce vrtat na chalupě v zemi.

No, a dopadlo to jako vždycky. Přišla druhá vlna, nemocnice byly přeplněné a když si záchranáři stěžovali, že dovezené ochranné pomůcky z Číny jsou nefunkční, tak Pokorná-Jermanová na ně místo poděkování podala trestní oznámení. Byly to ochranné pomůcky, za které jsme draze Číně zaplatili, přestože o pár měsíců dříve jsme jí poslali zdarma ochranné pomůcky, když tam propukla pandemie Čínské chřipky.

V Česku se často vedou debaty o definici populismu. Přitom je to jednoduché. Populisté jsou ti, kdo dělají vždy to, co je buď populární, nebo to, co je pro ně samotné výhodné. A vůbec jim nevadí, že opakovaně popírají to, co tvrdili v nedávné době.V současném Česku se to dá perfektně demonstrovat na chování hnutí ANO vedené Andrejem Babišem.

Ten, ještě před vstupem do politiky, patřil mezi nadšené zastánce eura.„Euro musí být klíčové téma pro jakoukoliv budoucí vládu. Když vám kurz koruny skáče pořád nahoru dolů, nemůžete nic plánovat. Nechápu, proč to politici ještě nepochopili,“ řekl v roce 2009 v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Nyní je Babiš, coby politik, zásadním odpůrcem společné evropské měny a je jednoduché pochopit proč. Proti euru je většina české populace a jeho podporou se dá politicky jen ztratit. Že by euro, přesně v souladu s původním Babišovým postojem a podle názoru většiny firem, pomohlo českému exportně orientovanému byznysu a tím zprostředkovaně i ekonomice? To je úplně jedno.

Důležité pro populisty není to, co je dlouhodobě perspektivní, jediným kritériem je momentální výhodnost. Proto od nich mimochodem také nikdy neuslyšíte větu: „To a to je nyní nepopulární, ale musíme to udělat, protože je to nutné pro budoucnost.“ Což je vidět třeba na tom, jak odmítavě se staví k projektům zohledňujícím budoucnost, jako je reforma důchodů či šetření ve veřejných financích.

To platí i o korespondenční volbě. Není to tak dávno, co hnutí ANO vehementně prosazovalo možnost usnadnění výkonu volebního práva pro Čechy pobývající v zahraničí.„Zjednodušíme volební pravidla, včetně zavedení korespondenční volby,” psalo se v programových prohlášeních vlád Andreje Babiše v roce 2018. A nyní? Korespondenční volba je podle hnutí ANO čiré zlo, ohrožení demokracie.

Důvod k otočce je opět jasný. Andrej Babiš a spol. zjistili, že ze zahraničí jim přichází jen minimum hlasů, naopak tam bodují jejich hlavní soupeři. A tak dělají všechno pro to, aby přijetí korespondenční volby zabránili. Vy všichni v hnutí ANO, jste jen Babišovy loutky a jednou ponesete následky svých činů, svého lhaní, přetvářky a čirého populismu.

Na Babiše si zasedli prostě všichni. I víc jak 600 novinářů z celého světa, kteří přinesli informaci o tom, že Babiš pere peníze . Kauza Panama Papers. EK Andreje Babiše také šikanuje, protože nechce, aby byl politik. To, že ho EK vyšetřuje kvůli Čapímu hnízdu od roku 2009 a do politiky vstoupil až v roce 2011 už jeho voliči dávno zapomněli. Nebo to vědět nechtějí.

Babiše může volit jen stejný člověk, jako je Babiš, který se slzou v oku vzpomíná na dobu, kdy se vesele udávalo, kdy se na hranicích stříleli lidé, kteří nechtěli žít v socialistickém ráji.

Naše děti a vnoučata nás jednou za Babiše proklejou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám