Hlavní obsah
Lidé a společnost

Petr Pavel - numerologický rozbor osobnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký je Petr Pavel člověk? Mnozí přemýšlí o jeho povaze. Co od něho můžeme očekávat? Slyšela jsem názory různé, i hanlivé. A to mě to donutilo podívat se na něho z blízka. A výsledek mě mile překvapil.

Článek

Petr Pavel je vysoce inteligentním, temperamentním a vitálním člověkem. Díky tomu je i velmi aktivní. Svět vidí v tom správném světle s pozitivním přístupem. Má rád adrenalinové akce. Do svého života kromě čištění zubů zařadil jako pravidelnou hygienu udržování zdravé kondice těla.

Je konzervativní. Má své zvyky i zlozvyky a ty nerad mění. Přesněji řečeno, pokud to situace jenom trošku dovoluje, nikdo ho ke změně nedonutí. A ani ke změně v širokém spektru souvislostí.

Velmi rychle chápe jednotlivé situace a na dění kolem sebe si vytváří vyhraněné a specifické názory. I v tomto ohledu se projevuje jeho konzervativní povaha. Je stálý ve vztazích jak v osobním životě, tak i na pracovišti, i ve sledování určitých cílů a záměrů.

Jeho pohled na život i jednotlivé situace je střízlivý, vystupuje se samozřejmou solidností, autoritou a s přesností se vyjadřuje. Velmi citlivě vnímá váhu slova. Silnější je jeho levá hemisféra, a proto jsou jeho proslovy krátké a logicky věcné.

Je vizionář. Pokud má jasnou vizi cesty, cíle či nějaké operace, dokáže ji s chladnou hlavou strategicky krok po kroku naplánovat, rozfázovat a každého účastníka zaúkolovat. Bravůrně vše vysvětlit a to samé očekává i od svého okolí, jmenovitě od svých podřízených. Ve svých rozhodnutích dokáže být velmi neústupný, životním zvratům dokáže pevně a neochvějně vzdorovat s hrdým čelem a neztrácí při tom nervy ani odvahu. V reakcích je velmi rychlý, nekompromisní, a pokud to situace vyžaduje, dokáže být až agresívní. Nikdy se nenechá zastrašit. Vždy se snaží odvést precizní práci, což vždy byla a pořád ještě je výhoda v jeho kariérním životě.

To se nedá naučit, tato schopnost je výhodou hlavně ve vyhrocených situacích. A právě tato schopnost pomohla Petru Pavlovi zachraňovat životy v okamžicích krize.

Petr Pavel se vojákem narodil a poté teprve vojenskou školu vystudoval. Kdyby to bylo obráceně, kdyby se narodil bez vůdčích a strategických schopností a vojákem z povolání by se stal až po vystudování, byl by pouze řadovým vojáčkem, byť s hodností. Nerostl by jako mnozí jiní.

Je dokonalým diplomatem s obrovskou schopností používat jazyk a hluboký cit k dokonalému a velmi přesnému vyjádření své myšlenky, postoje či k popisu situace.

Nikdy nikoho, ani svého nepřítele neuráží, neponižuje, nechová se arogantně, nepomlouvá. Není zbabělý. Dokáře říct pravdu zpříma do očí, i když je nepohodlná.

Nedělá mu problém být středem pozornosti, ale také nemá potřebu se příliš zviditelňovat, ani se před něčím či před někým schovávat.

Své přátele si poctivě vybírá a nemění je. Ostatní lidi si drží daleko od srdce i od těla a jen tak si k sobě někoho nepustí. Až když čas, který prověřuje kvalitu povahy, pomalu rozpustí jeho ochranný obal srdce a člověk se teprve po té dostane do jeho blízkosti, v jeho blízkosti zůstane. Tou nejtěžší prověrkou prošel.

Petr Pavel patří pouze sám sobě. Je svůj. Jenom svůj. Jak jsem již uvedla, své názory si vytváří sám a cizí názory patří pouze cizím lidem. Ne jemu. K nikomu nevzhlíží. Ke svému životu potřebuje pouze svou rodinu a nejbližší přátele.

On se totiž nepotřebuje orientovat na žádnou stranu. Ani na východ a ani na západ. Takže na otázku, jestli se jako Zeman náhodou neorientuje k Rusku či k Číně a jako Havel k USA, já tvrdím, že náš pan prezident sice rád poznává nepoznané destinace, rád cestuje, má dar umět dobře řeči, ale nikdo není jeho výrazným favoritem.

I když má díky své práci z minulosti v NATO hodně kontaktů, které mu mnozí závidí, on v tom žádnou zvláštní výhodu nevidí. Když by potřeboval, poradil by si i bez známostí.

Je vysoce inteligentní, své názory si vytváří sám a se svou rodinou žije takový způsob života, ve kterém jsou všichni spokojení. Od nikoho by se nedal koupit. Na to má svou hrdost, která ho vždy drží pod kontrolou a vedle sebe tu nejlepší životní partnerku.

Je přirozeně pokorný. Pokud udělá nějakým rozhodnutím nesprávný krok, dokáže chybu uznat a také se omluvit.

Pokud mu však jde někdo tak říkajíc po krku, což se na takovém postu, na kterém se ve své roli vojáka z povolání pohyboval, možné, dokáže si s chladnou hlavou poradit. Ví, že emoce pohled na situaci zkresluje a to by sám sobě neudělal, aby rozhodoval a jednal pod vlivem impulzu. A co je podstatné, že jeho okolí vnímá jeho přirozenou autoritu. Chová se tak, aby se za sebe nemusel stydět, aby se nikomu nemusel omlouvat, a jak se říká, snaží se z každé situace vyváznout s nepošramocenou ctí.

Petr Pavel je silnou vůdčí osoností, která dokáže velmi spolehlivě vést masy lidí a jeho hluboký cit navíc tyto lidi, nad kterými je schopen roztáhnout svá ochranná orlí křídla, zodpovědně vést a vyvést ze všech životních nástrah. Jednoduše řečeno, je velmi spolehlivý, zodpovědný a pro své okolí i lehce čitelný. Proto každý přesně ví, co od něho může očekávat.

Má velmi silně vyvinutou sebeúctu. Jeho vystupování je velmi příjemné, otevřené a jeho životní motto: chovej se k lidem tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě a nikdy nedělej to, co nechceš, aby oni dělali tobě, ho drží v určitých jasně vytýčených mantinelech.

Má rád vše hezké, voňavé a chutné. Vztah se ženou je pro něho hodně důležitý, a tak je to i s dětmi a dalšími rodinnými členy. Umí být sám se sebou, ale žít sám by nechtěl. To není jeho parketa. Na blízkých lidech, rodinných příslušnících i přátelích mu hodně záleží. Pro něho je důležitý harmonický soulad a souhlasné impulzy s ostatními.

Rád cestuje, rád poznává nová místa, má dar učit se jazyky a přizpůsobit se novým podmínkám, byť nepoznaným. Je přirozeně zvědavý i zvídavý a nikdy nepřestane mít potřebu se obohacovat o nové informace. Je soutěživý, každou novou situaci dokáže vzít jako výzvu. Není zvyklý couvat.

Má velmi dobrou intuici. Jeho šestý smysl a schopnost řešit vyhrocené situace s chladnou hlavou znevýhodňuje protistranu. Dokáže být vždy o krok ve předu. Není radmo s ním jít do sporu či do jakéhokoli boje.

Není hádavý, ale dokáže velmi rychle tvrdě a věcně argumentovat. A tím i vzít protistraně všechny zbraně.

Dovětek:

Když to shrnu, tak jeho rozsah schopností je velice široký. Na jednu stranu se dokáže podle svého uvážení přizpůsobit a na straně druhé je vůdčí silnou osobností s přirozenou autoritou, která dokáže vést lidi. Bez zbytečných řečí kolem dokáže velmi dobře volenými slovy vše jednoduše a velmi přesně vysvětlit a tím se každému přiblížit.

A opět protipól - pokud se dostane do vyhrocené situace a bude se nás jako státu či sebe muset zastat, těžko najde protivníka. Jeho slušné diplomatické vystupování, hrdé čelo, pohled do očí, kterým rozkryje svou vnitřní jistotu, a argumentace přesně volenými slovy, nenechá nikoho v opozici dlouho. Takové zbraně nikdo nemá, aby Petra Pavla dokázal zlomit.

b.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz