Hlavní obsah
Sport

Česko vs. Gruzie: Pivo, slzy a další prohra na obzoru?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/pexels.com

Fotbal, pivo, kamarádi a možná zase jedna velká ostuda. Zápas proti Gruzii rozhodne, jestli máme co slavit, nebo jestli je to další důvod k nadávání.

Článek

Fotbal, pro někoho vášeň, pro jiné záminka k vypití pár piv s kamarády. Patřím do té druhé skupiny, takže když jsem viděl, co předvedli naši hoši proti Portugalsku, řekl jsem si jen „Další večer promarněný“. Teď nás čeká Gruzie a já se ptám: bude to konečně lepší, nebo zase jen prázdné sliby a zklamání?

Proč mě zápas proti Portugalsku vůbec nezajímal

Když jsme hráli proti Portugalsku, měl jsem vlastně úplně jiný plán. Sednout si s kamarády, dát si pár piv a trochu se pobavit. Jenže zábava se změnila v rozčarování hned po prvním poločase. Češi vypadali, jako by hráli poprvé v životě. Každá přihrávka šla vedle, každá šance promarněná. Místo radosti a oslav jsme jen koukali, jak nám to Portugalci nandávají.

Náš trenér Jaroslav Šilhavý po zápase brečel, že hráči neplnili taktické pokyny. Já se ale ptám, jaké pokyny? Hrát jako banda amatérů? Možná to bylo naší jedinou taktikou, protože jinak si ten výkon nedokážu vysvětlit. Celý večer tak skončil fiaskem a místo oslav jsme šli domů s kyselým výrazem na tváři.

Gruzie: Naše poslední šance (a moje poslední pivo?)

Teď je na řadě Gruzie. Upřímně, moc toho od zápasu nečekám. Jasně, Gruzie není fotbalový gigant, ale po tom, co jsme předvedli proti Portugalsku, bychom měli problém porazit i tým školáků. Trenér slibuje změny, ale upřímně, kolikrát jsme to už slyšeli? Mladí a hladoví hráči? Spíš další banda nezkušených amatérů, kteří se budou motat po hřišti bez cíle.

Očekávání jsou nízká. Pokud náhodou vyhrajeme, bude to spíš štěstí než kvalitní hra. A pokud prohrajeme, tak aspoň bude další důvod k tomu, si s kamarády dát ještě pár piv navíc. Ale v každém případě už si s sebou vezmu knížku nebo něco, co mě zabaví, až se ten fotbal změní v další frašku.

Fanoušci: Vztek, frustrace a pár nadějí

Fanoušci jsou rozdělení. Někteří pořád věří, že se zvedneme, jiní (jako já) už dávno ztratili iluze. Na internetu se to hemží názory, že jestli neporazíme Gruzii, měl by Šilhavý okamžitě sbalit kufry. No, já bych mu je klidně pomohl zabalit, kdyby to znamenalo, že se něco změní.

Ale vážně, co čekat? Naši hráči už několikrát ukázali, že umí překvapit - bohužel většinou negativně. Jestli chtějí dokázat, že na mistrovství Evropy nejsou jen do počtu, musí to předvést na hřišti. My fanoušci už moc nevěříme slibům, chceme vidět výsledky.

Závěr: Jdeme na to!

Takže co říct na závěr? Zápas proti Gruzii může být tím, co nás vrátí do hry, nebo nás definitivně pošle domů. Jdu se na to podívat s kamarády, dát si pár piv a doufat, že tentokrát to bude stát za to. Jestli ne, aspoň se zase pobavíme na účet našich „hvězd“.

Zdroje:

(https://sport.idnes.cz/jaroslav-silhavy-kritika-tym-portugalsko-dv7-/fotbal.aspx?c=A20230621_134521_fotbal_mby)

(https://www.sport.cz/fotbal/cesko/clanek/554239-analytici-rozebiraji-prohru-ceska-s-portugalskem.html)

(https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sport-fotbal-co-musi-cesky-tym-zmenit-pred-zapasem-s-gruzii-204231)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz