Hlavní obsah
Sport

Fotbal, pivo, kamarádi a zase jedna velká ostuda

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: RF._.studio/pexels.com

Čeští fotbalisté opět nepřesvědčili a remizovali s Gruzií. Jak dlouho ještě budeme trpět pod taktovkou nepovedených výkonů? Přečtěte si, jak probíhal dnešní zápas a co nás čeká dál.

Článek

Předzápasové očekávání

Tak jsme se dočkali dalšího zápasu naší reprezentace na mistrovství Evropy. Po nepříliš povedeném představení proti Portugalsku, kde jsme utrpěli prohru 2:1, jsme dneska vyzvali Gruzii a… jak to dopadlo? No, že by to byla nějaká sláva, se říct nedá.

Proč mě zápas proti Gruzii zajímal

Po debaklu s Portugalskem jsem se rozhodl dát našim klukům ještě jednu šanci. Říkal jsem si: „Proti Gruzii to musí být lepší, ne?“ Gruzie přeci jen není fotbalový gigant, tak proč by to nemělo vyjít? Sešli jsme se s kamarády v oblíbené hospodě, dali si pár piv a plní očekávání sledovali začátek zápasu. Jenže místo radosti nás opět čekalo spíš trápení.

Trenér a jeho taktické pokyny

Náš trenér Jaroslav Šilhavý sliboval změny po zápase s Portugalskem, ale co jsme viděli na hřišti, tomu se těžko dalo říkat změna. Ačkoliv se nám nakonec podařilo vyrovnat na 1:1 díky brance Patrika Schicka, byla to spíše náhoda než nějaká brilantní taktika.

Po zápase Šilhavý opět lamentoval nad tím, že hráči neplní pokyny. Ale jaké pokyny to byly? Hrát fotbal jako banda amatérů? To se mu povedlo dokonale. Na konci zápasu jsme tak měli aspoň bod, ale zanechalo to v nás hořkost.

Gruzie: Naše (ne)poslední šance

Zápas s Gruzií měl být naším návratem na scénu, místo toho jsme se opět trápili. Už ani nevím, kolikrát jsem za poslední dny slyšel sliby o změnách a mladých hráčích, kteří přinesou nový vítr. Kde jsou? Kdo viděl ten dnešní výkon, musí se ptát stejně jako já.

Naděje na postup ze skupiny stále žije, ale už teď je jasné, že nás čeká další těžký zápas proti Turecku. Jestli chceme vůbec uvažovat o nějakém úspěchu, musí se naši hráči vzchopit a začít hrát skutečný fotbal. Jinak nám zbyde jen další důvod si dát pár piv navíc a lamentovat nad ztracenými šancemi.

Fanoušci: Vztek, frustrace a pár nadějí

Fanoušci jsou naštvaní. Internet se hemží komentáři typu „Šilhavý ven!“ a „Kdy už začneme hrát fotbal?“ A já se jim nedivím. Náš národní tým potřebuje změnu, a to rychle. Někteří stále věří, že se můžeme vzchopit, jiní už dávno ztratili naději.

Co říct na závěr? Zápas proti Gruzii byl další zklamáním, ale naděje umírá poslední. Teď nás čeká Turecko a já jen doufám, že to bude stát za to. Jinak si budu muset najít nový způsob, jak trávit středeční večer. Možná to pivo a kamarádi budou tentokrát bez fotbalu.

Zdroje:

(https://isport.blesk.cz)

(https://sport.ceskatelevize.cz)

(https://www.betarena.cz)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz