Hlavní obsah
Názory a úvahy

Rukopis FSB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vladimír Sůra

Scénář velké války.

Článek

Dnešní teroristický útok v Moskvě na koncertě asi má následující pozadí.

Stejné věci se děly předtím, když Putin chtěl zahájit vyhlazovací válku v Čečně, protože Čečensko se snažilo vymanit z Ruského područí. FSB inscenovala teroristické útoky na svém vlastním území, aby měli důvod obvinit Čečence a zahájit proti nim válku. Když jsem psal tento článek - https://medium.seznam.cz/clanek/vladimir-sura-putin-volby-valka-52099zmiňoval jsem, že velký ruský útok na Ukrajinu začne několik týdnů po hlasování o Putinově prezidenství.

Nenapadlo mě ale, že nejdříve to Putin bude chtít ospravedlnit zinscenovanými teroristickými útoky. Klidně i proti vlastnímu obyvatelstvu. Jak bývá jeho zvykem a zvykem většiny diktátorů. (Starého psa novým kouskům nenaučíš.)

Vyplývá z toho následující scénář. Teprve nyní začíná být pravděpodobný začátek velké války mezi Ruskem a zbytkem celého civilizovaného světa.

Možná dojde na území Moskvy, Petrohradu a dalších velkých ruských měst ještě k několika teroristickým útokům. Aby nebylo pochyb, že za tím stojí Ukrajina. FSB nade vší pochybnost vyšetří, že stopy v pozadí těchto činů vedou do Kyjeva, k tajným službám Ukrajiny, řízenými „zločinnými“ tajnými službami USA, Británie a dalšími tajnými službami „dekadentních a zdegenerovaných“ západních demokracií.

Výsledek svého „vyšetřování“ FSB oznámí Putinovi a ten bude mít konečně pádný důvod k mobilizaci a sešikování všeho ruského lidu a veškeré ruské vojenské techniky, včetně těch nejvíce sofistikovaných zbraňových systémů k obraně velkého a slavného Ruska a jeho jediných správných hodnot.

Následovat bude mohutný a nekompromisní útok na celou Ukrajinu. Západ ale nemůže dopustit, aby Putinovi padla do rukou celá Ukrajina. Proto se zapojí do obrany Ukrajiny. Možná na její žádost, či prosbu. V tom okamžiku se výsledek bojů začne obracet v neprospěch Putina. Ten si ale nemůže dovolit prohru. Co tedy udělá? Nepředpokládám, že by měl dost odvahy se zastřelit, jako Hitler. A zde se dostáváme do bodu, kde se bude rozhodovat o existenci, nebo neexistenci lidského druhu na planetě Zemi. Naděje spočívá v tom, že i Čína se v tomto okamžiku od Ruska odvrátí, nebo se dokonce přimkne na stranu západu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám