Hlavní obsah

Udělal pan Macron chybu? Neudělal!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vladimír Sůra

Udělal pan Macron chybu, když deklaroval myšlenku na možnost plné vojenské pomoci Ukrajině? Neudělal!

Článek

Analytici, politici a další zainteresovaní odborníci hledají důvody a příčiny, proč pan Macron vyjádřil na setkání předsedů vlád v Paříži myšlenku, že Rusko nesmí vyhrát válku v Ukrajině i za cenu nasazení živé vojenské síly států západní Evropy. Tito odborníci se také nemohou shodnout na zdůvodněních, proč byl tento nápad špatný a jaké negativní důsledky to může přinést.

Jenže tento čin pana Macrona byl správný.

Je totiž zapotřebí ukázat Ruským vládnoucím silám, že stejně jako oni, ani my (celý svobodný svět) si nepřipouštíme sebemenší myšlenku na prohru Ukrajiny, ale ani na nějakou formu kompromisu. Viz odkaz na článek o budoucím vypořádávání ruských válečných reparací:

https://medium.seznam.cz/clanek/vladimir-sura-valecne-reparace-ruska-ukrajine-44582

V tomto článku je uvedeno, že zahájení celoevropské diskuze o válečných reparacích také ukáže Rusku, že Evropa si ani v nejmenším nepřipouští možnou prohru, nebo kompromis v této válce, když už nyní se bude diskutovat o válečných reparacích po vyhrané válce.

Jedině takovými vyjádřeními, jaké učinil pan Macron můžeme Ruským elitám a hlavně p. Putinovi ukázat, že odhodlání tzv. globálního Západu je v případě války v Ukrajině naprosto nezlomné. Je to psychologická hra a analytici i politici by se měly dobrovolně zdržet negativních komentářů k silovému vyjádření francouzského prezidenta. Je to v našem zájmu. V zájmu dřívějšího ukončení této války. Nechme prosím nápad o použití živé síly západu v Ukrajině potichu působit na „prezidenta“ Putina.

Jak už bylo mnohokrát řečeno: Jediné, čemu Rusko rozumí, je síla.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám