Hlavní obsah

Česko potřebuje prosperující demokratickou Evropu. Volte proto zastánce nutných reforem v EU

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Dnešní Evropská Unie se propadá v nejdůležitějších ekonomických ukazatelích vůči USA a Číně. Způsobují to především vysoké náklady realizací Green Dealu a protikapitalistickými regulacemi. Zahájení reforem by mělo pozitivně změnit vývoj Evropy.

Článek

Ze všech dostupných objektivních zpravodajských kanálů je zřejmé, že EU se potýká se stagnací ekonomiky a propadá se v této nejdůležitější oblasti její činnosti vůči USA, Číně atd.

Základem negativních vlivů na růst ekonomiky jsou důsledky vysokých nákladů vstupů, způsobené zahájenou realizací Green Dealu, protikapitalistickými regulacemi a v neposlední řadě i výdaji na konflikt mezi RF a Ukrajinou, kde je již evidováno zadlužení 100 miliard euro. Evropská komise tak, jako většina zemí EU, se stále hlouběji zadlužuje. Konvergenční cíle, tedy sbližování životní úrovně obyvatel chudších zemí s bohatými zeměmi EU se spolu s propadem ekonomiky např. v ČR vzdalují.

Současná a ráda by i budoucí šéfka EK Ursula von de Leyenová v předvolební kampani dne 22.05. v Bruselu spolu s dalšími kandidáty na předsedu Komise vyhlašuje svoje základní kritéria pro nově zvolené europoslance:

1) proevropští

2) proukrajinští

3) pro právní stabilitu

A ve svých požadavcích na plnění úkolů Green Dealu požaduje další a další peníze. Doslova říká, že není možné dávat EK nové a nové úkoly bez peněz. Tady se opět ukazuje, že předsedkyně Komise není národohospodářka, ale vystudovaná lékařka. Z politické praxe je zřejmé, že lékaři jsou výbornými kandidáty na poslance ve všech oblastech zastupitelské demokracie vč. europoslanců, protože je voliči znají z jejich praxí, ale bohužel nejsou úspěšnými i zodpovědnými vůdci. Což objektivně řečeno jasně vidíme u jmenované političky. No vidíte a přesto tato svými výsledky neúspěšná významná europolitička se opětovně stává „horkou“ kandidátkou na staronovou předsedkyni Evropské komise.

Musím si v této souvislosti položit otázku: Jakým směrem spěje rozvoj Unie ? K argumentaci svých názorů uvádím příklad nepříliš kvalifikované práce Evropské komise, která 8 let zpracovávala Migrační pakt, který čítá 1500 stran a neřeší základní otázky migrace, což je např. návratová politika a minimalizace nelegální migrace. Přesto dle hlasování v Evropské radě ministrů financí byl Pakt kvalifikovanou většinou přijat. Zástupci PR, MR nesouhlasili, ale ČR se jen hlasování zdržela. Přesto, že se jedná o závažnou nelehkou problematiku, která doslova ohrožuje bezpečnost občanů, zatím jen Západní Evropy, je lhůta zpracování 8 let zcela nepřijatelná. Zákonná norma EU - Migrační pakt stál nemalé peníze a podílelo se na jejím zpracování tisíce pracovníků EU.

Z popisovaných hledisek je absolutně nutné, aby alespoň nové složení Evropského parlamentu bylo převážně složeno z takových europoslanců, kteří mají jasný politický zájem o zachování prosperující demokratické Evropy. Jedná se tedy o kandidáty politických stran a hnutí, kteří vidí perspektivu Unie v jejích reformách, což je především posun termínů a snížení nákladů na Green Deal, zformování evropské koalice k mírovému řešení na Ukrajině a postupný odstup od evropských zákonů vytvářejících federální uspořádání Evropy.

V ČR by mělo být jasné, že těch 21 europoslanců se nebude rekrutovat z kandidátek pěti vládních koaličních stran a hnutí už proto, že nemají ve svých dlouhodobých programech zakotvenou reformu EU. Parlamentní opozice spolu s některými dalšími volebními seskupeními do EP mají jasnou představu o budoucnosti prosperující a demokratické Evropy, a to za předpokladu přijetí komplexních zákonných změn v EK a EP. Když jsem porovnával proslovy jednotlivých předsedů zúčastněných 5 předsedů politických frakcí v Evropském parlamentu, kteří jsou současně kandidáty na předsedu Evropské komise dne 22.05. z Bruselu, uvědomil jsem si , že se jedná o stejná hesla, myšlenky a argumenty, které přebírají čeští europoslanci právě z řad vládní pětikoalice.

Probíhající předvolební kampaň v ČR zřetelně naznačuje, že většina kandidátů právě z vládní pětikoalice dělá vše možné i nemožné proto, aby se opětovně dostali do Bruselu a Štrasburku. Jejich hmotné zabezpečení v částce základního platu 10200,- euro a politické záruky v mnoha případech mají takovou obrovskou motivaci, že zájmy a přání občanů ČR jsou pro ně nepříliš zajímavé, což vlastně při hlasováních atd. už předváděli v současném volebním období.

Takže, vážení a milí spoluobčané, měli bychom si se vší parádou a vážností vzít k srdci včerejší slova pana prezidenta Petra Pavla v kabině naší hokejové reprezentace, že se bohužel český národ sjednotí jen v období získání mimořádného sportovního úspěchu. Že prý Česko nutně potřebovalo nové Nagano, což se naším hokejistům povedlo.

Využijme tedy veleúspěšného představení naší hokejové reprezentace završené pyšným titulem mistrů světa v ledním hokeji ke sjednocení voličů v otázce volby 21 českých poslanců v Evropském parlamentu tak, aby se všem jednalo jen a jen o zájmy naší země a našich občanů a aby tedy byli do Evropského parlamentu posláni naši političtí reprezentanti, kteří budou usilovat a tvrdě bojovat spolu s dalšími reformátory EU o návrat Evropy k prosperujícím a moderním zemím světa, kde jejich občané budou žít v bezpečné a mírové Evropě.

K vám, mladým voličům chci říci: jděte určitě k evropským volbám a volte ty kandidáty, o kterých si myslíte, že vám rozumí, že vám říkají a vždycky budou říkat pravdu. Také se při volbě zamyslete, zdali pro vás již něco v jejich politické kariéře udělali a zdali jejich evropská politika, vám mladým, zajistí do budoucna dostatek pracovních míst a tedy vaši životní perspektivu a prosperitu.

Vycházím konkrétně z jedné předvolební diskuse mladého voliče, který se nám všem v sále svěřil, že hledal práci v určité průmyslové zóně v SRN, kde mu sdělili, že naopak některé české občany právě propouštějí, aby měli pracovní místa pro migranty, kteří dostanou v rámci migračního řízení povolení k pobytu a tedy i k zaměstnání v Německu.

Je vám určitě jasné, že se nemůže váš život jen skládat ze studií na různých zajímavých školách v Evropě a ve světě. Impozantní svět studií a studijního života bohužel jednou skončí a nastane právě hledání zaměstnání a možná i z hlediska vyšších platů někde v EU, tak jak uvádím z jedné předvolební diskuse výše.

VM z KV

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz