Hlavní obsah

Premiér Robert Fico je pro většinu občanů Slovenska nepostradatelnou osobností samostatnosti SR

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Premiér R. Fico udělal pro občany SR mnoho podstatného, pro jejich začlenění do všech demokratických struktur Evropy a NATO vč. vstupu do eurozóny. I přes uvedená pozitiva byla jeho proobčanská politika mnohdy hodnocena velmi kriticky.

Článek

Premiér SR Robert Fico udělal pro občany mnoho podstatného pro jejich začlenění do všech demokratických struktur Evropy včetně vstupu do eurozóny. I přes uvedená pozitiva jeho aktivní proobčanské politiky byl velmi často kritizován až napadán od vrcholných politiků EK EU a představitelů některých států EU. Samozřejmě se těchto neoprávněných kritik často chytaly sdělovací prostředky a sociální sítě, které psaly a mluvily o R. Ficovi jako o nedemokratickém, nacionálním politikovi, který jen rozeštvává slovenský národ .

Opak však byl pravdou. R. Fico vždy chtěl pro svoji vlast a svůj národ takové začlenění v evropských strukturách a v NATO, aby se SR stala nedílnou součástí prosperující EU a mohla také do uvedených struktur přinášet pozitiva z budování demokracie na Slovensku, což nebylo vždy kvitováno zejména z EK EU. Prostě Slovensko se stalo za vlád Roberta Fica krajinou, která má specifická stanoviska a často tedy nesouhlasí s cíli EK . Přesto premiér Fico byl vždy velmi korektní a vstřícný k diskusi v ER a zásadní stanoviska EU vždy podporoval.

Slovensko jako součást V4 se spolu s Maďarskem a často i s Polskem stávalo velmi kritizovanou zemí mnohdy i od vládních představitelů pětikoalice ČR. Vzpomeňme si na nedávnou kauzu vlády ČR k vládě SR, kdy bylo zrušeno plánované jednání obou vlád a to z důvodu, že na předcházejícím jednání V4 v Praze, mělo Slovensko stejný názor jako Maďarsko k situaci k bojující Ukrajině a to především z důvodu , že upřednostňují před dodávkami zbraní na Ukrajinu humanitární pomoc a jednání o míru na Ukrajině. Vidíme, že současná situace dává za pravdu vládám SR a MR ,kdy se nyní upřednostňují v projevech představitelů EU, NATO a USA mírová řešení, oproti jediné možnosti a to je bezpodmínečné vítězství Ukrajiny. R. Fico vždy ve svých projevech k řešení válečného konfliktu na Ukrajině hovořil o tom, že bude-li mít EU stále stejný přístup a to jen zasílání munice a zbraní, budeme zde stát za 2 roky za stejné situace jen však s více mrtvými . Proto ze všech sil usiloval o možná mírová řešení konfliktu na Ukrajině.

Představitel státu, jehož národ má nebližší přátele (bratry a sestry) v ČR , byl však i našimi politiky a sdělovacími prostředky mnohdy označován za politika Ruska a to jen proto, že má spolu s jeho vládou trochu jiné názory na řešení válečného konfliktu mírovou cestou, protože nastolení míru v této oblasti Evropy může být dosaženo jen mírovým řešením mise světové diplomacie spolu s Ukrajinou a Ruskou federací. Není však úplně jasné a nevím proč chtěly země EU a NATO mít nedílný jednotný názor na bezpečnostní politiku na Ukrajině, vždyť v demokracii je důležité, aby cíle byly stejné, ale prostředky vedoucí ke společnému cíli mohou být různorodé a to především v zájmu minimalizace neodvratných ztrát bojujících na obou stranách konfliktu.

Současné politické dění ve světě posílá prostřednictvím svých představitelů vlád na Slovensko dopisy s přáním Robertu Ficovi brzkého uzdravení a jasné odsouzení atentátu na jeho osobu. Atentát označují za útok na demokracii .

Tito šéfové vlád demokratických zemí světa , by měli zpytovat svá svědomí a zamyslet se i do budoucna nad tím, že je nezbytně nutné pro zachování základních principů demokracie se vždy chovat a jednat v zájmu demokracie a to i k jednotlivým přístupům k politikům spřátelených demokratických zemí. Vždyť i některá jimi vyslovená kritická stanoviska mohla být zápalnou šňůrou k rozhodnutí atentátníka k onomu hanebnému a protidemokratickému činu.

Já, jako občan ČR přeji Robertu Ficovi hodně štěstí v uzdravování z následků atentátu na jeho osobu . Stejně tak přeji slovenskému národu šťastný návrat Roberta Fica do čela vlády SR , která bude nadále bojovat za mír a demokracii pro své občany, ale i pro občany celého světa. VM z KV

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz