Hlavní obsah
Sport

10 tipů, jak na Fantasy ligu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vojta FPL

Dnes jsem si pro vás připravil 10 tipů, které vám pomůžou nejenom při skládání týmu, ale také v průběhu sezóny.

Článek
  1. Šetřete žolíky - Spousta lidí použije žolíky hned v první kolech. Toho se snažte vyvarovat. Tito manažeři na tom vydělají pár bodů do začátku, ale z dlouhodobého hlediska se vyplatí počkat na lepší příležitost. Zvlášť žolík "Neomezený počet přestupů" je důležitý. Takto proměnit tým bez bodového postihu můžete pouze dvakrát za sezónu, takže jeho načasování bude velmi důležité. Jeden z nich bude možná nejlepší použít až před začátkem nadstavby.
  2. Hráči nejsou "Pokémoni" - Nemůžete nasbírat všechny. Musíte se smířit s tím, že budou hráči, které byste chtěli, ale není možné je do vašeho týmu dostat. Museli byste například obětovat ještě lepšího hráče.
  3. Fanouškovství stranou - Slávisti, pokud chcete mít hodně bodů, tak toho Kuchtu prostě budete muset koupit.
  4. S přestupy zvolněte - Každý přestup nad rámec vás stojí 5 bodů, což je poměrně hodně. U přestupů, které budou mít nějaký dlouhodobý plán bych to pochopil, ale jinak se snažte tomuto spíše vyhnout. Například hned po prvním kole, kde spousta manažerů začne reagovat na výsledky prvního kola a měnit celý svůj tým. Snažte se tomu pokušení odolat.
  5. Koukejte na následující zápasy - Dobrý příklad je na začátku sezóny Jablonec, který má z prvních 6 zápasů hned 4 venku. Navíc jeho 2 domácí zápasy jsou proti Spartě a Slavii. Hráče Jablonce bych z tohoto důvodu do týmu nezařazoval.
  6. Neutrácejte zbytečně za brankáře - Pokud plánujete jako brankáře mít jednoho z dražších možností, tak není potřeba pořizovat jako dvojku dalšího drahého brankáře. Brankáři jsou pozice, které nezískávají tolik bodů jako například záložníci nebo útočníci, takže utrácet peníze za brankáře, který bude sedět na střídačce a za celou sezónu ho nasadíte jen párkrát, se nevyplatí.
  7. Ne každý hráč se hodí do fantasy - Hráč to může být velice dobrý, klidně i nejlepší v týmu, ale pokud je to například defenzivní záložník, který se nedostává dopředu, tak vám bodově moc nepomůže.
  8. Dejte hráčům čas - V prvním kole váš hráč nedal gól a navíc hrál špatně? Neprodávejte ho, dejte mu čas a popřemýšlejte opět po druhém kole, kde navíc budete mít přestupy 2, pokud jste si ten jeden ušetřili. Podobná změna se poté bude dělat mnohem jednoduššeji.
  9. Soustřeďte se na velké týmy - Pokud chcete získávat body, tak bohužel budete muset mít v týmu 3 hráče Sparty, 3 hráče Slavie a možná i Plzně. Bez nich váš tým bude oproti konkurencí výrazně ztrácet.
  10. Počkejte s přestupy - Tady mám na mysli případy, kde tým hraje uprostřed týdne pohár. Počkejte, nedělejte své přestupy na začátku týdne. Klidně se může stát, že hráč kterého kupujete se vám najednou ve čtvrtek v poháru zraní a vy budete muset udělat další přestup abyste se ho zbavili.
  11. Sledujte má videa a čtěte články - Trošku podvod, ale musím tady dát i malé promo. Nikdy ale nedělejte svá rozhodnutí jen proto, že ho udělal někdo jiný. Vždy přemýšlejte sám za svůj tým a když vám to rozhodnutí přijde správné, tak ho udělejte taky. Jen se tedy dopředu omlouvám, pokud vám někdy poradím špatně.

Tady ve videu jsem stejné body rozebral více dopodrobna: https://www.youtube.com/watch?v=CZWi1NIg_xg

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám