Článek
Na začátek si řekněme, že do lednice nepatří brambory, česnek a cibule, kterým postačí tmavé chladnější místo ve spíži. Dále rajčata, lilek, banány, mango, ananas, melouny a citrusy, kterým vyhovuje pokojová teplota a tím dozrávání. Do lednice nepatří ani med a zavařeniny.
Ideální teplota v lednici je 4-5 stupňů.
Zásuvky, které jsou v lednici dole, se skvěle hodí na ovoce (bobulovité , hrozno, zralá jablka, hrušky, meruňky , broskve a nektarinky), zeleninu (saláty a košťáloviny a různé druhy klíčků) a bylinky. Ovoce a zeleninu před uložením do ledničky nemyjte nebo po omytí dejte do uzavíratelných dóz. Saláty a bylinky je vhodné skladovat s navlhčeným ubrouskem, vydrží tak déle čerstvé.
Potraviny podléhající rychlé zkáze jako syrové maso a ryby patří do nejnižší police. Tato police je v lednici nejchladnější. Tyto potraviny oddělte od ostatních kvůli kontaminaci.
Do prostřední police se hodí uzeniny, sýry a ostatní mléčné výrobky, vejce a máslo.
Vrchní police je určena k umístění vařených a pečených jídel.
Do dveří, kde je největší teplo, dáváme dresinky, otevřené marmelády, džusy a vody. Do dveří, kde je největší teplo, dáváme dresinky, otevřené marmelády, džusy a vody.
Do lednice v žádném případě nepatří teplé potraviny, protože zvednou teplotu okolních potravin a ty se mohou rychleji zkazit. Nejlepší je rychlé ochlazení pokrmu ve studené vodě.
S uspořádáním v lednici pomohou různé organizéry a důležité je řazení potravin podle data spotřeby, aby se zabránilo plýtvání. S uspořádáním v lednici pomohou různé organizéry a důležité je řazení potravin podle data spotřeby, aby se zabránilo plýtvání.