Hlavní obsah
Sport

Auston Matthews dál míří za metou 70 branek v sezoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Auston Matthews

Americký útočník Matthews přidal další 2 branky a již pokořil hranici 50 vstřelených branek v sezoně.

Článek

Při venkovním vítězství (6:3) na ledě Arizony, které celé odchytal český brankář Karel Vejmelka zaznamenal Auston Matthews další dvě branky a ve 54 odehraných utkáních má na svém kontě již 51branek!

Překonal tím vlastní rekord hráče narozeného v Americe, který na danou metu dosáhl takhle rychle. V sezoně 2021/22 na zdolání této mety potřeboval odehrát o osm utkání více.

Touto střeleckou kadencí má nyní sezonu rozjetou již na 76 branek a již začíná být reálné, že po 31 letech by mohl v NHL opět někdo pokořit tuto bájnou metu. Která doposud v NHL padla pouze ve 14 sezonách.

Kdo předpokládal, že střelecká potence Matthewse začne ochabovat je na omylu. V posledních 4 duelech nasázel hned 9 branek a bezkonkurečně vládne střelcům v této sezoně. Nikdo jiný se ještě ani nedostal přes hranici 40 branek v sezoně.

Každopádně se máme na co těšit do konce základní části a nadšení fanoušci budou velmi bedlivě sledovat každý následující zápas Toronta, zda se právě prosadil nejlepší kanonýr. Každopádně k docílení mety je ještě zapotřebí 19 branek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz