Hlavní obsah
Sport

Barbora Krejčíková napodobila po roce Markétu Vondroušovou a vítězí ve Wimbledonu!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Krejčíková

Barbora Krejčíková senzačně slaví zisk Wimbledonu. Po roce tak má Wmibledon další českou šampiomku.

Článek

Barbora Krejčíková, jež ovládla senzačně v roce 2011 French Open. Po 3 letech způsobila stejnou senzaci a to hned na nejslavnějším turnaji ve Wimbledonu Italku Jasmine Paoliniovou porazila ve dvouhodinovém souboji 6:2, 2:6 a 6:4.

Po roce tak napodobila svou krajanku Markétu Vondroušovou, která letos jako obhájkyně titulu senzačně „vylítla“ hned v 1. kole. Pro Krejčíkovou se jedná tedy již o druhý grandslamový titul ve dvouhře.

Po konci kariéry již jistota sině slávy WTA?

Nedávno prohlásil Jan Kodeš, že k tomu aby skvělá deblistka, která má ve své sbírce spoustu grandslamových titulů ve čtyřhře i v mixu ji chybí do přijetí síně slávy druhý grandslam v singlu. Po dnešku by tedy měla být po skončení kariéry horkou adeptkou na vstup.

Obzvláště její oba triumfy přišli naprosto nečekaně. V obou případech se neřadila mezi horké adeptky na titul a vždy získala titul spíše jako až ta třetí v řadě.

Napodobila tak své krajanky Janu Novotnou, jenž triumfovala na třetí pokus v roce 1998. Petru Kvitovou dvojnásobnou vítězku z let 2011 a 2014 a v loňském roce Markétu Vondroušovou. Nutno ještě zmínit rekordmanku Martinu Navrátilovou. Tak ovšem všech 9 titulů ve Wimbledonu po emigraci z Československa získala pod hlavičkou USA. Z mužů zde v roce 1973 vyhrál právě Jan Kodeš.

Po tomto senzačním tažení letošním Wimbledon si Barbora Krejčíková výrazně polepší ve světovém žebříčku WTA. Když do turnaje vstupoval jako 32. hráčka světa. Z českých tenistek mezi tzv. Obojživelnice, jenž zvládali skvěle kombinovat debl i singl se řadí již jen Jana Novotná, Helena Suková a Martina Navrátilová.

Ovšem Barbora Krejčíková nepůsobí tak konstantně jako v deblu. Proto vždy přijde jako blesk z čistého nebe to, že si jen tak z nenadání připíše grandslamový triumf. Taková Karolína Plíšková na něj například nikdy nedosáhla.

Ženský tenis patří mezi velmoci

Každopádně ženský tenis má nekonečný rezervoár skvělých tenistek. A každý rok triumfuje někdo jiný. V loňské sezoně to byla tažení Marie Bouzkové a Markéty Vondroušové. V letošní sezoně je to zase Barbora Krejčíková. Ne nadarmo patří ženský tenis mezi absolutní velmoci v žebříčku WTA. Sice nemáme hráčky na absolutním vrcholu , ale co do počtu zástupkyní v top 100 jsme neprostá velmoc.

Každopádně Barboře patří obrovská poklona, která emotivně hrála i za zesnulou Janu Novotnou, jenž podlehla v boji proti zákeřné rakovině.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz