Hlavní obsah

Chris Chelios se dočkal v Chicagu vrlké pocty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Chris chelios

Legendární obránce a člen hokejové síně slávy NHL Chris Chelios se dočkal velké pocty v klubu Chicago Blackhawks

Článek

Jeho dres s číslem ‚‚7" byl slavnostně vyvěšen ke stropu haly v Chicagu. Legendární řízný a velmi produktivní obránce byl vyměněn do Chicaga 29. června 1990 z Montrealu Canadiens, ten si jej vybral v druhém kole draftu jako číslo 40 v roce 1981.

Zde setrval až do své výměny do 23. března 1999, kdy se stěhoval do Detroit Red Wings. V tomto klubu zanechal tak výraznou stopu, že člena síně slávy poctily vyřazením jeho čísla.

Na slavnostním ceremoniálu byli přítomni i jeho bývalý spoluhráči Gary Suter, Denis Savard, Tony Amonte, Ed Belfour či Jeremy Roenick. Navíc byli přítomni i Wayne Gretzky, Brett Hull, Denis Rodman a spousta dalších celebrit nejen ze sportovního prostředí.

V Chicagu zanechal stopu 664 utkání v základní části, ve kterých zaznamenal 92 branek a 395 asistencí. Navíc s 1 495 trestnými minutami je doposud lídrem historických tabulek klubu.

V paměti pro české fanoušky je jistě i epizoda z Olympijských her v Naganu, kdy čeští hokejisté vyřadily po obratu tým USA (4:1) a Chelios spolu s ostatními hráči týmu posléze zdemolovali hokejový pokoj.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Chris Chelios

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz