Hlavní obsah
Sport

Jaromír Jágr bude mít vyvěšen dres s číslem 68 u stropu haly v Pittsburghu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr se v neděli dočká obrovské pocty jeho dres s číslem 68 bude vyvěšen ke stropu haly v Pittsburghu. Této pocty se mu dostane teprve jako třetímu hokejistovi v historii klubu.

Článek

Legenda českého hokeje Jaromír Jágr, jenž ve čtvrtek oslavil 52. narozeniny. Se v neděli dočká obrovské pocty jeho dres s číslem 68 bude vyvěšen u stropu haly v Pittsburghu.

Tým, který ho draftoval v roce 1990 z 5. místa. Připojí se tak k Mariu Lemieuxovi s číslem 66 a Michelu Briereovi s číslem 21. Jágr patří nejen mezi klubové legendy týmu , ale i celého světového sportu. Hned v prvních dvou sezonách vyhrál s týmem Stanley Cup.

Po Waynu Gretzkym je druhým nejproduktivnějším hráčem historie NHL s 1 921 body za 766 branek a 1155 asistencí. Za Pittsburgh odehrál svých prvních 11 sezon ze 24 ve kterých setrval v NHL.

V dresu Penguins vyhrál v roce 1999 Hart Trophy a 5× Art Ross tropphy (1995, 98, 99, 00, a 01). S 1079 body je dodnes 4. nejproduktivnějším hráčem klubu. Lepší jsou jen Mario Lemieux 1733 bodů, Sidney Crosby 1554 a Jevgenij Malkin 1270.

Každopádně jedná se o velmi velkou poctu a je jen otázkou času, kdy bude i slavnostně uveden do hokejové síně slávy v NHL, kde doposud jsou pouze dva čeští hokejisté Dominik Hašek a Václav Nedomanský.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz