Hlavní obsah

Lebron James pokořil v NBA hranici 40 000 nastřílených bodů!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Lebron James

Lebron James pokořil v NBA opravdovou hranici nesmrtelnosti. V domácím utkání na palubovce Lakers překonal metu 40 000 nastřílených bodů.

Článek

Lebron James opět prokázal, že je nejlepším hráčem celé předlouhé historie NBA. Jistě je to poměrně diskutabilní. Po palubovkách se proháněli takové legendy jako Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Kareem-Abdul Jabbar, Kobe Bryant a mnoho dalších legend.

Ovšem Lebron James již v minulé sezoně překonal střelecký rekord v zákaldní části právě Jabbara. A v letošní sezoně střelecký účet navýšil na 40 000 bodů. Mnozí budou namítat, že každý hrál v jiné době.

Ovšem Lebron jednoznačně kraluje proti ve svých konzistentních výkonech. V NBA „kroutí“ již 21. sezonu, a přesto zaznamenává přes 25 bodů na zápas. V 39 letech nikdo v NBA nedisponoval takovým vytížením a takovou produktivitou jako právě James.

Jeho výkon se dá přirovnat k výkonu Wayna Gretzkého. Jelikož asi již nikdy nebude překonán. Těžko se ještě v NBA objeví basketbalista, který by 2 let po sobě sezonu co sezonu dával přes 2 000 bodů.

James si schoval jubilejní trefy na začátek druhé čtvrtiny. Ačkoliv domácí celek podlehl na své palubovce obhájcům titulu z Denveru. Výsledek byl vlastně až n druhé koleji. Jelikož James vstupoval do utkání s mankem 9 bodů na překonání této mety a fanoušci byli u vytržení, kdy bájná hranice padne.

Lebron James je historicky nejlepším střelcem jak základní části, tak i samotných bojů o mistrovský titul. Teď má na dosah další milník, a to nejvíce odehraných minut v základní části, který nejspíše překoná v průběhu příští sezony a v držení jej má opět Kareem Abdul - Jabbar.

Lebron nadále dokazuje, že si svou přezdívku „The King“ právem zaslouží a je radost ho sledovat na sklonku kariéry čeho je i nadále schopen. A v play off přepíná ještě na vyšší mód.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz