Hlavní obsah
Sport

Matěj Blümel prodloužil o rok s Dallasem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Dallas

Matěj Blümel prodloužil o jeden rok smlouvu s celkem NHL Dallas Stars.

Článek

Český hokejový útočník Matěj Blümel prodloužil o jeden rok smlouvu s celkem NHL Dallas Stars. Dle informací podepsal opět roční dvoucestný kontrakt. A pokusí se tedy opět porvat o místo v prvním celku Dallasu.

Uplynulou sezonu totiž převážně strávil ve farmářském týmu Texaského celku v AHL.

Doposud odehrál v NHL 6 utkání v sezoně 2021-22 a zaznamenal jednu vstřelenou branku v minulé sezoně se do prvního týmu vůbec nedostal. Dvoucestný kontrakt mu zaručuje příjem 775 tisíc USD v případě pobytu v prvním celku, na farmě by jeho gáže činila 175 tisíc USD.

V minulé sezoně AHL se stal 5. nejproduktivnějším hráčem celé soutěže, když v základní části odehrál 72 utkání ve kterých si připsal 62 bodů za 31 branek a 31 asistencí. A v sedmi zápasech play off si připsal 56 branek a 4 nahrávky.

Bronzový medailista z MS 2022 za dvě sezony v AHL má na svém kontě celkem 130 utkání ve kterých nasbíral 106 bodů. Pokusí se tedy do třetice natrvalo prosadit v NHL. Ovšem ve velmi silném celku Dallasu to nebude mít jednoduché. Pomoci by mu mohlo ukončení kariéry útočníka Joe Pavelského.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Matěj Blümel

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz