Hlavní obsah
Sport

Ovládne Tadej Pogačar i Tour de France?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Tadej Pogačar

Stane se Tadej Pogačar prvním cyklistou od roku 1998 co ovládne v jednom roce Giro d'Italia a Tour de France?

Článek

Posledním cyklistou, který v jednom kalendářním roce dosáhl doublu Giro-Tour. Je tragicky zesnulý Marco Pantani. Od této doby se o to pokoušelo mnoho skvělých cyklistů, ale nikdo neuspěl.

Novodobý „kanibal“ Tadej Pogačar

Slovinský cyklista Tadej Pogačar je prvním cyklistou, který může na tuto dvojkorunu dosáhnout. Vzhledem ke svým výsledkům z posledních sezon. Dostal přezdívku jako legenda legend Eddy Merckx.

Je to dáno tím, že chce zvítězit vždy a všude. Patří mezi nejlepší cyklisty na světě v horách. Je vynikající v časovkách a již vyhrává i jednodenní klasiky. Jedná se o jednoho z nejvšestrannějších cyklistů na světě a mluví za něj úspěchy.

Nedávno poprvé v kariéře ovládl Giro d'Italia naprosto nevídaným způsobem ,kdy závodu dominoval již od druhé etapy. Ovšem na Tour de France se sejdou všichni jeho nejvážnější konkurenti.

Navíc jeho soupeři proti němu mají výhodu, že nemají v nohách právě Giro. Ovšem Pogačar na Giru až tolik sil nevyplýtval, jelikož neměl vážného konkurenta na celkové pořadí. Navíc poslední vítěz dvou ročníku jenž Pogačara dokázal na Tour de France se vrací po vážném zranění a visí otazník nad jeho formou.

Dalšími vážnými konkurenty pro Pogačara bude Remco Evenepoel a Primož Roglič. Ovšem ty nemají za sebou tak silnou stáj jako Slovinský cyklista a Vingegarrd. Letošní Tour bude velmi zajímavá a Pogačar bude chtít vrátit porážky z předchozích let Vingegaardovi a bude mocně útočit v horských pasážích aby nastřádal drahocenné sekundy právě na trojici svých největších konkurentů.

Každopádně Tadej Pogačar nikdy neskončil na závodech Grand Tours hůře než na 3. místě. A zapsat se do historie bude pro něj opravdu velké lákadlo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz