Hlavní obsah
Sport

Pro Davida Jiříčka je AHL již malá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

David Jiříček

20letý reprezentační obránce předvedl, že do AHL již dávno nepatří, kam ho hokejový tým NHL Columbus Blue Jackets před nedávnem poslal.

Článek

Český hokejový obránce David Jiříček. V AHL zaznamenal Httrick! Jen poukazuje na to, že American Hockey League (AHL), což je nižší soutěž v Americe, která funguje jako záložní celky týmů NHL.

Jedná se o farmářské týmy. David Jiříček na začátku této sezony právě pendloval mezi těmito soutěžemi, než se trvale usadil v hlavním týmu Columbus Blue Jackets.

Ovšem ti v letošní sezoně podávají nepřesvědčivé výsledky a play off je již jen v oblasti teorií. A proto je vcelku nepochopitelné, že talentovaný obránce byl poslán opět na farmu. Přitom v NHL máme kvalitní zadáky jen v podobě Radka GudaseFilipa Hronka.

David Jiříček odehrál v letošní sezoně za tým Columbusu 36 utkání a zaznamenal 9 bodů za jednu branku a osm nahrávek. Jistě bude budoucností klubu, který bude stavět právě na mladých perspektivních hráčích.

Důkazem toho je, že za farmářský tým Clevelandu při vítězství 9:0 nad Chicagem Wolves vstřelil hattrick a zaznamenal přihrávku k tomu. Jedná se samozřejmě o jeho premiérový hattrick v této soutěži. V letošním ročníku této nižší soutěže odehrál 6 utkání a zaznamenal v nich 7 bodů.

Po tomto výkonu by měl být opět neprodleně povolán zpět do hlavního týmu, protože do NHL právem patří. Navíc je dobrou zprávou pro českou hokejovou reprezentaci, že bude pro domácí mistrovství světa volný. Jelikož kvalitních beků máme jako šafránu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
David Jiříček

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz