Hlavní obsah

Prokletí Coreyho Perryho pokračuje

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Corey Perry

Finálové prokletí Coreyho Perryho pokračuje. V dresu Edmontonu proti Floridě si připsal již čtvrtou finálovou porážku za posledních pět let!

Článek

Ostřílený borec Correy Perry má za sebou již 19. sezonu v NHL. Za kariéru odehrál již 215 utkání v play off. S touto porcí utkání je již na 12. místě historických statistik. A jen ve 3 sezonách se play off odehrálo bez tohoto hráče.

Hned ve své druhé sezoně slavil zisk Stanley cupu s celkem Anaheim Ducks, kdy k poháru pomohl 15 body a byl po Ryanu Getzlafovi druhým nejlepším mužem Ducks.

Ovšem od té doby jako by se mu štěstěna vyhýbala. Od roku 2020 má na svém kontě již 4 prohraná finále. A navíc se mu to podařilo se 4 různými týmy. Což v novodobých dějinách NHL nemá obdoby.

V roce 2020 neuspěl s Dallasem o rok později s Montrealem. V roce 2022 s Tampou Bay, která v této sezoně usilovala o Hattrick a v letošním ročníku podlehl v 7 partiích jeho Edmonton s Floridou.

Prohrát 4 finále se naposledy povedlo českému hráči Petru Sýkorovi. V dějinách NHL se najdou hráči co tuto pachuť neúspěchy zažily vícekrát. Ovšem to by jsme již museli zabrousit do éry Original six.

Každopádně Perry v posledních letech mění týmy v NHL jako ponožky, jelikož je velmi ceněn pro své zkušenosti a schopnosti právě v play off. Důkazem je toho 127 bodů ve vyřazovacích bojích.

Otázkou zůstává, zda bude hrát i příští sezonu. Či se během pauzy nerozhodne třeba pověsit brusle na hřebík, tak to nedávno učinil Joe Pavelski, ten se ovšem na rozdíl od Perryho nikdy Stanley cupu nedočkal.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz