Hlavní obsah
Sport

Radek Faksa poprvé v NHL mění dres

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Faksa

Český hokejový útočník Radek Faksa poprvé od roku 2015 mění v NHL dres. Dallas jej „vytrejdoval“ do St.Louis Blues

Článek

Dallas si 30letého útočníka vybral v 1. kole draftu 2012 z 13. pozice. Natrvalo se prosadil do sestavy v sezoně 2015-16. A za tuto dobu specialista na defensivní činnost nastoupil v základní části k 638 duelů, ve kterých nastřádal rovných 200 bodů za 879 branek a 111 nahrávek.

Faksa je uznáván pro svou černou práci na ledě

Stars si pojistili jeho služby před čtyřmi lety, kdy s ním uzavřeli pětiletý kontrakt ve výši 16,25 milionu dolarů. V uplynulém ročníku nastoupil k 74 utkáním, ve kterých nasbíral 19 bodů za 8 branek a 11 nahrávek.

V play off odehrál dalších 8 utkání a vstřelil rozhodující branku v sedmém utkání série s Vegas Golden Knights.

Ještě než se prosadil do hlavního týmu Stars, tak v sezoně 2013/14 s farmářským celkem Texas Stars ovládl AHL a získal Calder Cup, kdy za cestě k této trofeji pomohl v 21 utkáních 4 brankami.

St.Louis každopádně získali do svého celku hokejistu, který se nebojí černé práce na ledě. A počítá se s ním jako specialistou na oslabení. Dallas jej vytrejdoval z důvodu uvolnění místa pod platovým stropem s tím, že se s Blues později vyrovná.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Radek Faksa

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz