Hlavní obsah

Stefan Kraft slaví již 38. vítězství ve SP ve skocích na lyžích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Stefan Kraft

Rakouský skokan na lyžích Stefan Kraft oslavil již 38. vítězství ve světovém poháru a řadí se již mezi legendy tohoto sportu.

Článek

Rakouský Skokan na lyžích Stefan Kraft zvítězil ve druhém závodě světového poháru v Lake Placid, jedná se již o jeho osmé vítězství v této sezoně a po 18 závodech si pojistil průběžné vedení.

Nyní má 209 bodový náskok před Němcem Andreasem Wellingerem. 38. vítězstvím je pátým nejlepším skokanem ve světovém poháru v historii. Zatím neochvějně vede Rakouský skokan Gregor Schlierenzauer s 53 triumfy. Za ním následuje Finská legenda Matti Nykanen s 46 triumfy.

A o pouhé jedno vítězství více než Kraft má dvojice skokanů z Polska Adam Malysz a Kamil Stoch.

Pokud vezme v úvahu pódiová umístění ve světovém poháru, tam je již se 110 pódii Kraft rekordmanem. Jediný kdo ještě skončil alespoň 100× na pódiu je Finská legenda Janne Ahonen se 108 pódiovými umístěními.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz