Hlavní obsah
Sport

Steven Stamkos hráčem Nashvillu!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Stamkos

Legenda Tampy Bay poprvé v NHL mění působiště. Upsal se celku Nashville Predators

Článek

Spekulace jsou potvrzeny. Steven Stamkos po 16 sezonách opouští celek Tampy Bay. Již dříve tomu naznačovalo angažování Jakea Guentzela. A Stamkos se tak stal nechráněným volným hráčem, a mohl si tak vybrat celek ve kterém bude ve své úspěšné kariéře pokračovat.

Stamkos si vybral Nashville

Nakonec se kanadský forvard rozhodl pro celek Nashville Predators, který na trhu s volnými hráči mocně posiloval. Zde uzavřel čtyřletý kontrakt na 32 milionů dolarů. Stamkos za 16 sezon zanechal v Tampě, která z něj v roce 2008 učinila jedničku draftu nesmazatelnou stopu.

V základní části odehrál 1082 utkání ve kterých vstřelil 555 branek a zaznamenal 582 asistencí. V posledních 11 sezonách vedl tento tým z pozice kapitána a dovedl jej v letech 2020 a 2021 k triumfu ve Stanleyově poháru. V play off má bilanci 128 utkání ve kterých vstřelil 50 branek a 51 jich nahrál.

V letech 2010 a 2012 nebylo v NHL lepšího střelce, a má tak na svém kontě i dvě Maurice Richard Trophy. Jeho bodová produktivita neklesá ani v pokročilejším věku. V minulé sezoně zaznamenal 81 bodů v 79 zápasech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Steven Stamkos

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz