Hlavní obsah

Tadej Pogačar již je lídrem na Tour de France!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Pogačar

Tadej Pogačar ve druhé etapě Tour de France vysvlékl ze žlutého Romaina Bardeta.

Článek

Tadej Pogačar sice dnešní druhou etapu na Staré dámě neovládl. Z etapového vítězství se radoval 23letý Francouzský cyklista Kévin Vauquelin, který zaútočil na stoupání na San Luca a pro etapové vítězství si dolej osamocen. Je to druhé etapové vítězství Francouze ve dvou dnech.

Pogačar zaútočil!

Na stejném stoupání poprvé na letošní Tour de France zaútočil Slovinec Tadej Pogačar. Ovšem Jonas Vingegaard se ho držel jako klíště. A prozatím prokázal ,že dokáže se Slovincem držet krok. Nakonec tento útok stačil aby Pogačar vysvlékl ze žlutého trikotu hrdinu včerejší etapy Romaina Bardeta. Jenž se propadl v celkovém pořadí na 5. příčku.

Ovšem na své konkurenty kromě Primože Rogliče nenajel nic. Ale Pogačar opět hýří aktivitou od samého počátku. Uvidíme, zda se na vítězi předešlých dvou ročníků Tour Vingegaarda projeví tréninkové manko po nepříjemném zranění, které utrpěl v dubnu v etapovém závodě Kolem Baskicka.

Každopádně Pogačar i nadále směřuje za svým cílem získat první double Giro - Tour od roku 1998, kdy se takto radoval legendární Marco Pantani.

Průběžné pořadí po 2. etapě

1. Tadej Pogačar (Slovi.) 9:53:30

2. Remco Eveneopel (Bel.)

3. Jobnas Vingegaard (Dán.)

4. Richard Carapaz (Kol.) - všichni stejný čas

5. Romain Bardet (Fr.) -6

..............................

161. Jan Hirt (ČR) -48:15

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz