Hlavní obsah
Sport

Tadej Pogačar odpáral Vingegaarda a je zpět ve žlutém trikotu!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Pogačar

Tadej Pogačar opět zaútočil při obávaném výšlapu na Galibier a v cílovém sjezdu následně ujel všem. Vrátil se tak do žlutého trikotu pro lídra závodu.

Článek

Dnešní čtvrtá etapa opravdu prověřila jak jsou na tom největší favorité na celkový triumf. Etapa sice měřila jen necelých 140 km. Ale na jezdc,e čekal obrovský výšlap na ikonický Galibier.

Kde naprosto pohořel dosavadní lídr závodu Kolumbijec Richard Carapaz, který nabral obrovskou ztrátu přes 5 minut a v celkovém pořadí se propadl až na 21. pozici. Naopak mírně si polepšil Jan Hirt, který dokončil etapu ve třetí desítce a v celkovém pořadí se posunul na 70. příčku.

Pogačar opět o něco blíže k doublu Giro-Tour

Tadej Pogačar měl v dnešní etapě obrovskou podporu celého svého týmu, kdy měl takřka v celém stoupání na Galibier k ruce hned tři domestiky. Ti rozjeli tak pekelné tempo, které mělo za následek, že Primož Roglič, Remco Evenepoel a Jonas Vingegaard zůstali v souboji s Pogačarem osamoceni.

A Slovinec toho dokonale využil. Zhruba jeden kilometr před vrcholem. Jsme mohli z jeho strany vidět tradiční nástup, který dokázal zachytit pouze Jonas Vingegaard. Ale na rozdíl od druhé etapy s Pogačarem nevydržel až do konce.

Slovinec si před cílovým sjezdem vybudoval zhruba osmi sekundový náskok, který posléze ve sjezdu navyšoval a v celkové klasifikaci se tak dostal jednoznačně do čela, kde má již 45 sekundový náskok na druhého v pořadí Remco Evenepoela.

Tour de France – 4. etapa (Pinerolo – Valoire 138 km)

1. Tadej Pogačar (Slovi./UAE Emirates) 3:46:38, 2. Remco Evenepoel (Bel./Quick-Step) , 3. Juan Ayuso (Šp./UAE Emirates), 4. Promož Roglič (Slovi./Bora) všichni -35, 5. Jonas Vingegaard (Dán./Visma) -37…….29. Jan Hirt (ČR/Quick- Step) -4:07

Průběžné Pořadí

1. Tadej Pogačar 19:06:38

2. Remco Eveneopel -45

3. Jonas Vingegaard -50

4. Juan Ayuso -1:10

5. Primož Roglič -1:14

70. Jan Hirt -56:54

Zdroj: https://www.letour.fr/en/stage-4

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz