Hlavní obsah

Získá Connor McDavid cenu pro nejlepšího hráče play off?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Connor McDavid

Connor McDavid táhne na svých bedrech celek Edmontonu a je vážným kandidátem na zisk Conn Smythe Trophy, jež je udělována nejlepšímu hráči play off.

Článek

Connor McDavid se v posledních dvou utkáních finálové série Stanley Cupu proti Floridě Panthers znovu mohutně přihlásil o zisk trofeje pro nejlepšího hráče play off. Po bídných výkonech celku z Edmontonu, kdy se florida dostala již do vedení 3-0 na utkání a zisk prvního Stanley Cupu v historii Floridy se zdál být již jen formalitou.

Se vzepřel právě kapitán Oilers Connor Mcdavid jenž v posledních dvou utkáních finálové série předvedl dva 4 bodové výkony v řadě. To se povedlo pouze Waynu Gretzkému v ročníku 1984-85. A s 42 body naprosto neochvějně vede bodování vyřazovacích bojů.

Především neskutečné výkony kanadského hokejisty drží naděje Oilers na zisk Stanley Cupu. Série se nyní přesouvá do Edmontonu, kde si budou chtít Oilers vynutit 7. rozhodující duel.

Connor McDavid se stal teprve 3. hokejistou v historii co dokázal během jednoho ročníku play off nashromáždit alespoň 40 bodů. Před ním se to povedlo pouze Wayne Gretkému a to ve třech případech a jednou tuto hranici pokořil i legendární Mario Lemieux.

Každopádně i v případě neúspěchu Oilers je McDavid asi největším kandidátem na zisk této ceněné trofeje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz