Hlavní obsah

Dobrodružství pod stanem: Jak zvládnout kempování s dětmi a zamilovat si to

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Z rodinka na cestách

Výhled ze stanu v kempu

Stanování s dětmi může být velká výzva, ale také nezapomenutelné dobrodružství. V našem příběhu se dozvíte, jak jsme se poprvé vypravili do kempu s dětmi, a jak jsme se nevzdali. Nakonec pár tipů, jak to a užít si to.

Článek

Stanování s dětmi může být krásné dobrodružství, ale také velká výzva. Naše první zkušenost se stanováním byla velmi zajímavá a poněkud náročná. Rozhodli jsme se s vámi podělit o náš příběh a poskytnout několik tipů, jak se na takovou výpravu připravit.

Naše první dobrodružná výprava

Když jsme se poprvé rozhodli vyrazit pod stan, naše děti byly ještě velmi malé, jedno mělo dva roky a druhé pouhé čtyři měsíce. Abychom minimalizovali rizika a případné komplikace, vybrali jsme si kemp nedaleko od domova.

Naše malé miminko klidně spalo v korbě hlubokého kočárku uvnitř stanu, zakryté moskytiérou. Ovšem naše malá princezna se zřejmě rozhodla toto dobrodružství sabotovat. Chvílemi se zdálo, že má ve stanu klaustrofobii. Snažili jsme se ji přesvědčit až do jedenácté hodiny večer, že vše bude v pořádku a že budeme s ní. Bohužel naše snaha byla marná.

Po jedenácté hodině jsme nakonec sbalili děti do auta a vrátili se domů. Manžel se musel druhý den vrátit pro stan a ostatní věci. Bylo nám jasné, že pro některé děti může být stanování velké dobrodružství, zatímco pro jiné spíše trauma. Někdy to chce jen čas.

Druhý pokus

Rok po našem prvním pokusu jsme se rozhodli stanovat znovu. Tentokrát jsme se připravili mnohem důkladněji a vybavili jsme se vším potřebným. Koupili jsme vlastní stan, nafukovací matrace a veškeré vybavení na kempování. Byli jsme připraveni na vše.

Tentokrát se nám výprava vydařila skvěle. Děti si stanování užily a my jsme si užili čas strávený společně v přírodě. Navíc jsme s sebou měli našeho malého chlupatého kamaráda. Čivavu, která nás vždy hlídá, někdy až příliš zodpovědně.

Foto: Z rodinka na cestách

Ranní káva v kempu

Tipy na úspěšné stanování s dětmi

  • Vyberte správný kemp: Pro první stanování s malými dětmi vyberte kemp blízko domova. Pokud se něco nepodaří, můžete se rychle vrátit.
  • Správné vybavení: Investujte do kvalitního stanu, pohodlných matrací a teplých spacích pytlů. Ujistěte se, že máte vše potřebné pro pohodlí a bezpečnost vašich dětí.
  • Zábava pro děti: Připravte si různé aktivity a hračky, aby se děti nenudily. Příroda sama o sobě nabízí spoustu zábavy, ale někdy je potřeba dodat něco navíc, například když zrovna prší.
  • Bezpečnost na prvním místě: Ujistěte se, že místo je bezpečné a že děti vždy ví, kde se nacházíte. Mít po ruce lékárničku a základní léky je také velmi důležité.
  • Zkouška na nečisto: Před první výpravou zkuste přenocovat ve stanu na zahradě, pokud máte tuto možnost. Děti si zvyknou na nový prostor a vy zjistíte, co vám ještě chybí.

Stanování s dětmi může být skvělým zážitkem pro celou rodinu, když jste dobře připraveni. Naše zkušenost ukázala, že i když to někdy nemusí vyjít napoprvé, nevzdávejte to. S každým dalším pokusem to bude lepší a zábavnější.

Chcete se o nás dozvědět více a podívat se na videa a fotografie z cest? Mrkněte na náš Instagram.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz