Hlavní obsah
Cestování

Naše punkové cestování

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Z rodinka na cestách

Fotografie z cest - koleje

Naše cestování začalo dovolenou, která se po třech dnech změnila v neplánovaný návrat domů. Od té doby jsme objevili kouzlo cestování bez pevných plánů. Sbalíme věci, sedneme do auta a jedeme tam, kam nás srdce táhne.

Článek

Psal se rok, který už si ani nepamatuji. Bylo to období, kdy jsme s manželem ještě neměli děti. Rozhodli jsme se vyrazit na dovolenou do Beskyd. Vše začalo slibně. Navštívili jsme Radhošť, muzeum Tatra, skanzen v Rožnově pod Radhoštěm a mnoho dalších zajímavých míst. Po třech dnech jsme však začali pociťovat nudu. Zůstávat na jednom místě nás jednoduše přestalo bavit. Ačkoli jsme měli ubytování zaplacené na celý týden, rozhodli jsme se jednat impulzivně, sbalili jsme se a jeli domů.

Kdybychom tehdy měli stan, nejspíš bychom se přesunuli někam jinam. Jenže stan jsme neměli. Právě tehdy jsme si uvědomili, že tento způsob cestování pro nás není. Objevili jsme kouzlo punkového cestování. Prostě si sednete do auta a jedete tam, kam vás srdce táhne. V autě máte stan, spacáky a karimatky, jednoduše vše potřebné, a jedete. Od té doby jsme tímto způsobem objevili mnoho zajímavých míst, o kterých by nám nikdo neřekl, a které jsme původně neměli v plánu navštívit.

Občas si nějaký cíl cesty stanovíme, například moře v Polsku nebo Bilbao ve Španělsku. Sedneme do auta a jedeme. Jediné, co plánujeme, je to, co si máme vzít s sebou, na co se připravit a kudy bychom asi měli jet. Naše plány se však po cestě většinou ještě několikrát změní. Plusem těchto cest je, že objevíme místa, která jsou krásná a nečekaná.

Punkové cestování nám dává svobodu. Nemusíme se vázat na rezervace a pevné plány. Můžeme se rozhodnout na poslední chvíli, změnit směr a objevit něco nového. Tento způsob cestování nám přináší nejen dobrodružství, ale také klid a pohodu. Můžeme se těšit na každý nový den a nechat se překvapit, co nám přinese.

A tak jsme se naučili, že někdy je nejlepší plán nemít žádný plán. Stačí si zabalit, sednout do auta a vydat se za dobrodružstvím. Kdo ví, kam nás cesta zavede příště?

Chcete se o nás dozvědět více a podívat se na videa a fotografie z cest? Mrkněte na náš Instagram.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz