Hlavní obsah
Cestování

Polsko v srdci: Nezapomenutelná dovolená plná objevů a pohody

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Z rodinka na cestách

Stawa Młyny – větrný mlýn ve Svinoústí

Letos Polsko opět zabodovalo. Díky netradičnímu odjezdu ve čtvrtek jsme si užili klidnou cestu. Prozkoumali jsme krásy Polska a navštívili Świnoujście.

Článek

Letošní dovolená byla pro nás opravdovým zážitkem. Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli vyrazit netradičně ve čtvrtek. Kdo by taky jezdil na dovolenou ve čtvrtek, že? Ale víte co? Bylo to skvělé rozhodnutí! Cesta proběhla bez jakýchkoliv problémů. Žádné zácpy, kolony, prostě nic. Jelo se fantasticky, a k tomu nám výrazně pomohla i nová rychlostní silnice S3. Cesta ubíhala rychle a my jsme byli po obědě u moře.

Bydlení v našem pětihvězdičkovém stanu

Jako místo pro náš pobyt jsme zvolili stejný kemp jako v minulých letech. Je to malý, útulný kemp v blízkosti Rewalu, v zapadlém městečku, které má své kouzlo. Není to žádný luxus, ale co víc potřebujete, když jedete k moři? Pro nás je to ideální místo. Stačí nám, když si můžeme postavit náš „pětihvězdičkový hotel“ - rozumějte stan.

Před odjezdem jsme se trochu obávali přeplněných pláží, které jsme viděli na fotkách na internetu. Ale když vyrazíte na turisticky vyhledávaná místa jako Kolobřeh, Łeba nebo Międzyzdroje, nemůžete se divit, že je tam spousta lidí. Přitom stačí popojet pár kilometrů dál a najdete pláže, které nejsou narvané k prasknutí, a zároveň máte turistické cíle na dosah.

Foto: Z rodinka na cestách

Moře a západ slunce

Výlet do Svinoústí

Letos jsme se rozhodli zůstat o něco déle, protože se nám tam moc líbilo a vůbec se nám nechtělo domů. Tentokrát jsme si našli čas i na objevování krás Polska. Navštívili jsme například město Świnoujście, kde jsme se svezli místním přívozem, a překvapivě byl zadarmo. Podívali jsme se na větrný mlýn a děti byly nejvíce nadšené z lodí. Malé, velké, luxusní, ale hlavně ty obrovské trajekty, vedle kterých si připadáte jako trpaslík.

Foto: Z rodinka na cestách

Loď v přístavu

Jedno víme jasně, i když máme velké plány procestovat celou Evropu a možná se podívat i někam dál, Polsko je naše srdcová záležitost a sem se určitě vrátíme. A navíc, když jsme zjistili, že přímo ze Świnoujście jezdí trajekt do Ystadu ve Švédsku, už plánujeme, jak příští dovolenou spojíme s cestou do našeho vysněného Švédska.

Polsko nás prostě učarovalo a těšíme se na další zážitky, které tam společně zažijeme!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz