Hlavní obsah
Názory a úvahy

S nacistickým Německem rozpoutal druhou světovou válku Sovětský svaz

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Provokativní poznámka, která dokáže na Facebooku dokonale rozdráždit všechny ty milovníky Ruska či totalitního Československa! Nebo zmínka o Husákově nápadu na Sovětské Slovensko.

Článek

A tady se chce pořád přidávat učitelům! To mě napadne jako první, když se probírám všemi těmi skupinami na sociálních sítích, kde se velebí dnešní agrese Ruska a bývalý totalitní režim v Československu. Tohle je totiž absolutní selhání základního a středního školství. Historické události dál nesou znaky „komunistického dějepisu“. Zeptejte se na ulici prvního dvanáctiletého dítěte, kdo rozpoutal druhou světovou válku? Německo. Jak v tom filmu Pelíšky, uveřejnila to Pravda, tak to musí být pravda!

Například právě, prakticky nikdo neví, že Sovětský Svaz podepsal s Hitlerovým Německem pakt Ribbentrop–Molotov o vzájemném neútočení a společném postupu při rozdělení Evropy. Na základě toho napadlo v září 1939 nacistické Německo Polsko ze západu, SSSR z východu a z jihu, světe div se, i Slovensko, bratja Slováci. A tak začala druhá světová válka. Mimochodem, v Rusku se o tomto světovém konfliktu, aby se právě zakryl ten fakt podílu na jeho rozpoutání, hovoří dodnes jako o statečném boji s nacismem – jako o Velké vlastenecké válce.

Tohle jste věděly, vy Husákovy děti?

Teď když bylo to výročí Slovenského národního povstání, o němž mi táta vždy vyprávěl jako o statečném boji slovenských politiků se vylhat ze spojenectví s Hitlerem, vytáhl jsem z Wikipedie tuhle historickou lahůdku.

„Sedm týdnů před započetím povstání (SNP 1944-pozn.aut.) Gustáv Husák tajným dopisem nabídl Stalinovi začlenění Slovenska mezi svazové republiky SSSR. (tzv. Sovětské Slovensko). Tento návrh veřejně nastínil ve slovenském tisku dne 24. září. „Proč máme hledat spásu v Benešovi, když osvědčený recept je u Stalina.“. Po válce Husák obhajoval svůj dopis jako nezbytný akt politického nátlaku na Beneše. Zastáncem této myšlenky byl také Ján Osoha, který 1. května 1941 přednesl nový stranický program Za sovětské Slovensko. Politická orientace na Sovětský svaz byla slovenskými komunisty obecně přijímána. Gustáv Husák uvedl: ‚Co může být pro uvědomělého komunistu krásnějšího, než žít v socialistické republice spojené se SSSR‘.“ Konec citace.

Tak jsem to zveřejnil na facebookové stránce Retro, protože se navíc Slováci opět lísají k Rusku a soudruh Fico nám chce připomenout, že i on patřil ke zločinecké a totalitní komunistické straně. A není to jediný Slovák, který opět kolaboruje s Rusy. Kvůli tomu všemu říkám „bratja Slováci“ se značnou ironií a označení sebe za Husákovo dítě považuju za velkou, ale velkou urážku.

Petr Vrabec, publicista

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz