Hlavní obsah
Rodina a děti

Generační vzorce ovlivňují životy po staletí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Janica Butler

Genetická výbava je koktejl genů, ve kterém je namíchaná každá generace, je zastoupena v naší DNA. Jsou to tzv. generační vzorce. A jejich vliv na naše životy jsou silné.

Článek

„Znalost vlastních předků je základ pro sebepoznání. Bez této znalosti se vlastně neznáme.“ — Josef Sláma

Taky možná máte jen kusé informace o svých předcích. Možná jejich jména znáte jen z náhrobků a o jejich osudech jste zaslechli pár vět, které jste přijali jedním uchem tam a druhým ven. Není čas ani módní řešit minulost. Žít se má tady a teď.

Genetická výbava je koktejl genů ve, kterém je namíchaná každá generace, je zastoupena v naší DNA. Každá buňka našeho těla nese i informaci o osudu našich prapředků. Je vědecky potvrzeno, že si po generace předáváme zakódované informace z traumat prožitých v rodinách staletí a staletí před. To se projevuje různými úzkostmi, aniž bychom podobnou situaci zažili na vlastní kůži.

„Každý člověk je citací všech svých předků.“

Naše kvalita života závisí také na dávných životech těch dříve narozených. Taktéž i zdravotní problémy mají základ u nich.

Nemoci ženských orgánů a prsů se nevyskytují jen v jedné generaci. Kromě genů jsou zdravotní problémy i otázkou psychosomatickou. Nechuť k životu, odpor k ženství nebo mateřství, nepřijetí sama sebe právě aktivuje v genetické výbavě sklony k onemocnění právě těmito chorobami.

Náš postoj k životu se odráží i v jeho kvalitě. A pokud je rodinné nastavení roky a roky stejné, třeba nechuť k životu, přežívání a sebetrestání se. Budeme je mít „v krvi“ taky. I s metodami „jak urychlit konec trápení na tomto světě“ skrz alkohol, drogy a jiné sebedestruktivní chování.

Ani výběr životního partnera není generačními vzorci ušetřený. Opravy podvědomého nastavení jsou praktikovány až v posledních desítkách let. Dříve se neřešily. A právě pokud byl nějaký pra třeba toxický partner a jeho žena vychována jako hodná holka je velice pravděpodobné, že si dáme opáčko minulosti v době nástupu umělé inteligence.

Není třeba zkoumat podrobně data narození, pokud se nezajímáte o numerologii, ale poznávat jejich životy. S láskou jim odevzdat to, co nechcete dál předat svým dětem a vnoučatům do vínku. Díky jejich životům poučit se z nich a přes různé techniky se s nimi rozloučit.

Techniky:

Vizualizace

Napsání dopisu předkům

Rituál odevzdání toho, co už nepotřebujete

Ceremonie přijetí své rodinné linie

Díkuvzdání svému rodu

Odpuštění předkům i sobě

A především opravit podvědomých vzorců, které stojí za komplikacemi táhnoucích se po staletí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz