Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Romantické podvody sází na citový deficit a nespokojenost v životě obětí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels-sora-shimazaki

„Je lépe pro ženu, aby si vzala muže, který ji miluje, než aby si vzala muže, kterého miluje.“ — arabské přísloví

Článek

Zatímco za dávných dob sňatkoví podvodníci oblažovali ženy svým šarmem naživo, dnes bychom řekli face to face, za kterým byl skrytý nekalý úmysl. Tak v těchto časech jsou častěji skryti pod zástěrkou internetu. Jejich oběti jsou citově strádající dámy. Stejně jako u těch dříve narozených, kteří se taktéž specializovali na nespokojené ženušky v manželství. A nejen na ty! I tak zvané staré panny měli v „hledáčku“. V minulých dobách panoval úzus, že žena se musí provdat. Jinak je divná, špatná, zlá a zahořklá. To bylo velmi ponižující postavení. Zůstat na ocet bylo prokletí. A právě proto, pro ně jakýkoliv zájem byla výhra v loterii.

Poblázněny tím, že konečně někdo vzplanul pozorností k nim, pro ně bylo natolik důležité, že se byly schopny rozdat. Jejich úsudek jim zamlžila radost a viděly se hodnotněji než kdykoliv předtím. Konečně se jim dostalo, toho, po čem prahly a toužily. Konečně nebyly nemožné, divné, zvláštní a na obtíž. Jenže!

Dnešní doba již nemá tak přísný metr na neprovdané ženy. Ale to neznamená, že ony netouží po lásce. Čím méně jim bylo této „ingredience“ dáváno v dětství, o to více po ní prahnou v dospělosti.

Jaký otec takový muž, dalo by se shrnout do jedné věty. Chladný táta = chladný muž v devadesáti procentech vztahů.

Obětmi takového „šviháka lázeňského“ jsou právě teď i jako kdy předtím ženy, které mají tyto znaky::

Nesou si podvědomý citový deficit.

Zažívají komplikovaný vztah s otcem – což přináší nulovou sebelásku a absenci sebe hodnoty.

Přežívají v nefunkčním vztahu nebo jsou osamocené.

Jsou emočně závislé, mají podvědomý vzorec „Lásku si musím zasloužit.““

Nesou si vzorec „Bez chlapa nemám hodnotu!““

Utápí se v emocích –v roli životní oběti.

Prožívají nespokojenost ve svém životě.

Hledají lásku zvenčí – potřebují zachránit.

Jenže, milé ženy s takovým nastavením lehce spadnete do nalíčené pasti. Dvoření, slova zájmu, plánování společné budoucnosti a něžnosti jsou silným kalibrem i pro tu, která zůstala na ocet nebo tu, které už muži zlomili její srdce na padrť.

A je úplně jedno, zda před nimi stojí elegán nebo se za monitorem skrývá bůhví kdo. Jakmile jste zaháčkovaná, už jedete na vlně, na které vůbec nechcete být a těžko se z ní odchází. Jste až opuštěna, když už z vás nemá profit.

Každá z nás si nese nějaké to trauma, bolest na duši a s tím spojené i podvědomé vzorce, které pak řídí naše dospělé životy. Už potkání se s jakýmkoliv toxickým mužem (manipulátor, narcista, nezralý muž, závislý muž) je varování: „Pozor, je třeba změnit svá nastavení.“ Neuposlechnutí „alarmu“ přináší další typy těchto partnerů.

A pak je tu ten stud! Řešit své vztahové karamboly, protože by se potvrdilo to, že jste divná, hloupá a nemožná! Po takové zkušenosti máte pocit, že vše, co jste zakusila, máte vytetované na čele. Všichni vidí vaše Kainovo znamení.

Jak tedy se sebou pracovat?

Poznej samu sebe – přes smysly hledej své oblíbené vůně, chutě, zvuky atd. Zařaď je do svých dnů a rozmazluj se jimi – více v mých článcích

Poznej svou hodnotu – sepiš si, co jsi dokázala a co to o tobě vypovídá. Užij si to, že jsi inteligentní, nadaná, chytrá, jdeš si za svým cílem, jsi cílevědomá – když třeba máš vystudovanou vysokou školu, umíš plynule jazyky apod.

Nauč se říkat NE – ano nauč se říkat ne na věci, které cítíš, že s nimi nesouzníš.

Zamiluj se do sebe – dej si lásku a přijetí.

Hýčkej se, dopřej si masáž, dovolenou, zážitky. Investuj do sebe.

Nastav si hranice a ostatní nepouštěj dál, než ty chceš.

Zpracuj své podvědomé vzorce, které se budou skrz práci na sobě se zviditelňovat.

Piš si deník a zapisuj si své pocity.

Čti mé články, kde najdeš inspiraci pro svůj růst.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz