Hlavní obsah
Seberozvoj

Sám sobě terapeutem 1- vylaď se přes sluch

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: www.pexels.com.cz -gustavo-fring

Smysly jsou skvělými pomocníky při hledání sama sebe. Pár minut denně při své oblíbené hudbě nebo úplném tichu zlepší náladu a naladí na celý den.

Článek

Od prvních krůčků je nám říkáno, co je dobré a co ne. Zaklínadla: – tohle nesmíš, to není vhodné, takhle se nechovej, jak to mluvíš, já vím, co je pro tebe dobré, nic nevíš o životě, tohle povolání je nejlepší – jsou silnější. A tak přebíráme názory jiných za svoje, držíme na uzdě své potřeby, a to na úkor našeho osobního štěstí a pohody.

Všechna tato zaklínadla a jejich dodržení nás totiž přináší benefit ve formě přízně a zájmu. Tak si hodná holka. Ale to je šikovný chlapeček. Ve jménu lásky zvenčí „zadupeme sebe“ hluboko do zapomnění a zasluhujeme si lásku a přijetí.

Jak najít tedy cestu k sobě?

Skvělým pomocníkem jsou naše smysly. Každodenní zastavení se a na vnímání se na sebe. Svém potřeby a touhy. Ujasnit si, co vám dělá dobře a co právě naopak. Vytřídit vše právě přes zrak, sluch, čich, hmat a chuť. Každý den pár minut u každodenní činnosti si udělat rituál jen pro sebe

Ladění se přes sluch

Každý den alespoň 5 minut si dovolte udělat si čas na sebe a potěšit svou duši přes vaše uši:

Poslechem oblíbené hudby.

Meditací.

Absolutním tichem.

Naslouchání šumění moře.

Zpěvem ptáků.

Relaxační hudbou.

Hlasem člověka, kterého ráda slyšíte.

Výběr je různorodý. Jen vy víte a cítíte, co je to ten pravý zvuk, hudba pro vaše uši i duši. Nikdo jiný neví, co je to vaše. Jenom vy. Oddejte se rytmu a tónům pro pohodu a klid.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz