Hlavní obsah
Názory a úvahy

Případ Plasy. Může dítě vychovávat sekta? Jak rozhodne OSPOD?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

V těchto dnech se rozhoduje o osudu holčičky, jejíž matka zemřela při domácím porodu v sídle sekty Ohnivý drak. Bude holčička vychovávána uprostřed spolku „alternativních“ sektářských ezoteriků?

Článek

Nejdřív se musím omluvit za svůj minulý blog, kde jsem zbrkle a bez znalostí více informací označil za otce holčičky samotného vůdce pochybné sekty boha Šaška.

Má omluva tedy míří i ke skutečnému otci. Tím je pan Marian, jeden z členů sekty. Na situaci to ovšem nic moc nemění.

Nebo mění? Pan Marian není jen tak někdo. Je majitelem domku, ve kterém sekta sídlí a splácí na jeho koupi hypotéku. To ještě z doby, kdy byl normální.

Nyní už je pouze jen další nepracující člen sekty, který sdílí svůj domek s ostatními a nemá ani vlastní pokoj. Na takový luxus je domek při tak velkém počtu obyvatel příliš malý.

Přesto, že je pan Marian zatím majitelem nemovitosti a ještě nedávno pracujícím v IT, tedy v oboru, kde o finance není nouze, nemá toho dítěti a jeho zabezpečení nic moc nabídnout.

Domek má obsazený sektáři, podle svých slov je bez peněz a je jen otázkou, zda je hypotéka dál placena a o svůj domov nepřijde. Nyní musí škemrat o peníze na sociální síti. Tak vypadá jeho nový alternativní život plný „lásky“.

Jak říkají jeho sousedé, prostě „zblbnul“. Sám tvrdí, že v žádné sektě není. Takové tvrzení má stejnou hodnotu jako řeči alkoholika, že má chlast pod kontrolou a alkoholikem není.

Nyní má velkou motivaci, a tím jistě narození dcery je, vše ještě změnit. I když to nebude jednoduché. Způsob jakým zemřela jeho partnerka a matka dítěte by mu mohl otevřít oči. Sektářské parazity, které si natáhl do domku vyházet, začít znovu pracovat a normálně žít.

To snad není špatná rada. Nebo je?

Vůdce sekty boha Šaška už jednou údajně z domku vyhodil…

Šanci to vše změnit má. Zatím by bylo v pěstounské rodině jeho dcerce nejlépe. Pokud má její otec Marian plná ústa řečí o lásce, měl by začít rychle jednat, aby se mohl o svou dcerku nejdříve a skutečně co nejlépe postarat.

Pak je tu ovšem ještě otázky, jakou mírou je zodpovědný za smrt matky dítěte, co vše se skutečně stalo a jak tomu mohl zabránit. Na to se ho jistě budou ptát nejen vyšetřovatelé tohoto případu, ale i OSPOD a především v budoucnu jeho dcera.

Já jen doufám, že v této situaci bude dítě OSPOD skutečně chránit a neskončí mezi sektáři s nejasnou budoucností či snad dokonce v ohrožení života.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz