Hlavní obsah
Aktuální dění

Sektář z Ohnivého draka dcerku nedostane. Soud ji poslal k pěstounům

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Kdo zná příběhy z pěstounských rodin a ví, že v mnoha případech soud i přes odpor všech ostatních rozhodl špatně, musí být nyní příjemně překvapen. Soud nyní rozhodl ve prospěch dítěte a ochránil ho.

Článek

V mnoha dalších případech tomu tak není. Soud dal přednost biologickým rodičům a to i přes varování, že na další vývoj a výchovu dítěte mohou mít devastující vliv. Nepomohl OSPOD, posudky psychologa, vyjádření doprovodné organizace a ani bezmoc a zoufalství pěstounů. I takové smutné příběhy se stávají.

Názor, že biologická rodina, a to někdy i za každou cenu, je pro dítě to nejlepší, často stále převažuje. Skutečnost, že tuto cenu, a to někdy hodně vysokou, zaplatí dítě, soud už nezajímá. Místo ochrany dítěte ho vystaví nebezpečí.

Ne každý si chce připustit, že biologičtí rodiče mohou být pro dítě nebezpeční a ohrozit jeho výchovu a tím i celý život.

Doufám, že to nebyl mediální tlak a světla reflektorů, co rozhodlo o názoru soudu, který rozhodoval o další budoucnosti děvčátka, jehož matku si uprostřed sekty Ohnivého draka vzala „bába šedivá“. Zvítězil rozum?

A také doufám, že si i nadále bude soud trvat na svém předběžném rozhodnutí, které může otec ještě zvrátit. Ten prý bude bojovat. Za co?

Co jí může sektář Marian nabídnout? Život uprostřed sekty, která žije v jeho domku? Dvanáct lidí žijících pohromadě v malém prostoru, kde on sám nemá ani vlastní pokoj? Ezoterické bláboly a nesmysly. Bídu. Víru v boha Šaška a v bábu šedivou. Izolaci od ostatní společnosti a příklad života bez práce?

Moc toho opravdu není…

Pěstouni novorozené holčičky to nebudou mít jednoduché. Ukřivděný otec přesvědčený o své velké ezoterické pravdě a nespravedlnosti je může dostat pod pořádný tlak a později svými lži a bláboly pobláznit i dítě.

Je přece bio rodič a má svá práva.

Právo žít v sektě fanatiků, právo věřit v ezoterické bláboly a nesmysly, právo žít izolovaný od společnosti, právo nepracovat, právo svou hloupostí se spolupodílet na smrti matky dítěte, právo žebrat na sociálních sítích peníze, právo dál se stýkat se svou dcerou a obtěžovat pěstouny…

Práv je tolik, že na povinnosti už nikdo nemyslí.

Ani na tu základní. Být otcem, který poskytne dítěti jistotu, bezpečí, zdravý vývoj a výchovu.

Sektář Marian jistě není jediným otcem, který toho není schopen…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz