Hlavní obsah
Názory a úvahy

Sterilizace? Ne. Nic se neděje, jen deset soudem odebraných dětí „matce“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Pokud si někdo neplní své povinnosti, neměla by být uzákoněna možnost, aby přišel o svá práva? Co je to za „matku“, která porodí deset dětí a všechny jí je musí odebrat soud? Kolik jich ještě bude?

Článek

Sterilizace. Každý kdo začne diskutovat na toto téma musí počítat s tím, že vstupuje na tenký led. Hned může být označen za nacistu i když s touto ideologií nemá nic společného.

Argumenty proti sterilizaci jsou v podstatě jednoduché. Ve skutečnosti žádné racionální nejsou, pokud jde o konkrétní případy. Při nedostatku argumentů hned každý vytahuje Hitlera, aby argumentačně fauloval. Protivník je rychle poražen a ještě je označen za nacistu. To není téma o kterém se snadno veřejně racionálně diskutuje.

Zkusit bych to ovšem na konkrétním případě mohl. Jde právě pouze o konkrétní případ. Nikoliv o jakoukoliv formu plošné a násilné sterilizace. Tak jak je negativně známá z té nejhorší nedaleké historie.

Co konkrétního se stalo? V lesní chatce při náhodné prohlídce strážníků byly objeveny tři děti ve věku 5 až 8 let. Spolu se svou „matkou“ a třemi dalšími dospělými osobami živořily v prostoru dvanácti metrech čtverečných. Bez vody a elektřiny. Děti se chodily mýt k potoku a potřebu vykonávaly v lese. V den svého zachránění měly k obědu chleba a v minulých dnech to jistě nebylo lepší.

Žádné z dětí si nepamatovalo kdy naposledy bylo ve školce či ve škole. Údajně takto měly žít cca 14 dní, když je „otec“ vyhodil spolu s „matkou“ z bytu na ulici. Nechci si ani představovat jakým způsobem musely v chatce žít.

Jak na příjezd policie reagovala "matka"? Schovala se před ní a z poza chatky na hlídku pořvávala. Ani na další pokus, tentokrát telefonický nereagovala. Po domluvě se nedostavila a o další osud svých děti se nezajímala. Zcela nepochopitelné chování.

Zas tak nepochopitelné z její strany, po zjištění dalších informací nebylo. Už má s odebíráním svých dětí velké zkušenosti. Prostě to bude jako vždycky. Děti jí budou soudem odebrány, zůstanou v dětském domově a její život jde nerušeně dál.

Jak se ukázalo této „matce“ bylo už předtím odebráno sedm dětí! Přidáme poslední tři a jsme na deseti. A dál? Nic. „Matka“ je sice velice hloupá, ale svéprávná osoba. Má svoje práva a pochopitelně i povinnosti. Ty může ignorovat a stačí když si v duchu řekne. Sebrali mi další děti? No a co? Porodím si zase další, vždycky se někdo najde kdo mi je udělá.

Informace jak staré byly její dřívější děti a za jakých okolností ji byly odebrané nejsou známé. Lze jen doufat, že to bylo včas a v mladším věku. Za méně dramatické situace.

Je nedotknutelná. Může rodit dál a dál, její děti budou dál a dál končit zanedbané. S poznamenanými životy v dětských domovech. Zastaví to, až v tomto případě nemoudrá příroda. Kolik jich bude? Dalších deset? Nebo ještě víc?

„Matka“ evidentně žádnou sebereflexi nemá a ani potřebu změnit svůj plodný životní styl. Možná, že ji při její nízké inteligenci ani nenapadne jiná možnost, než stále rodit a nebýt schopná se o děti postarat. Ani výběr partnerů z její mentální a sociální vrstvy nebyl povedený. Každé z deseti odebraných dětí má pochopitelně i „otce“.

A co společnost? Nic. Ta se bude dál strašit Hitlerem a nikdo nebude chtít ani v tomto extrémním a velmi konkrétním případě zasáhnout. Ani to nejde. Žádný zákon nedává do rukou společnosti obranu před takovým chováním. Můžeme jen bezmocně přihlížet, počítat porozené děti a doufat, že budou odebrány včas. Než je to poznamená na celá život.

Jen u osob zbavených svéprávnosti může prostřednictvím určené komise stát zasáhnout a nařídit sterilizaci.

A co jiné případy? Ani tato alarmující situace nikoho nepřesvědčí. Nelze mít přece práva s tím, že se budou ignorovat povinnosti. Je správné, aby právo porodit dítě měla stále „matka“, které musí jejích předchozích deset dětí odebrat soud, aby je před ní ochránil?

Logika a rozum odpovídá jasně. Ochránci lidských práv za každou cenu zase opačně.

V blogu používám pro slova otec a matka uvozovky. Z mého pohledu nemají takový lidé ani právo na toto označení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz