Hlavní obsah
Názory a úvahy

Je ANO Babiš nebo je sám Babiš ANO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se to děje v naší politice. Co je všechno možné.

Článek

Vážení čtenáři tohoto článku. Chtěl bych se v něm zamyslet nad tím, kam míří politické hnutí ANO které vyrostlo z aktivit sdružení „Akce nespokojených občanů 2011“. Podle mého názoru to byl první krůček k radikalizaci občanské společnosti v naší zemi. Nemohu zde popisovat přerod sdružení v hnutí a to z jednoho prostého důvodu. Protože to prostě nevím.

Ale důsledky této transformace jsou nám všem známy. Zažili a prožili je všichni občané tohoto státu. Nebudu zde hodnotit zda za Babiše bylo líp. To každý vyčte z ekonomických tabulek analytiků a z článků politologů.

Já bych se rád zamyslel nad budoucností. Nejen tohoto hnutí, ale nás všech. Myslím si že pokud v jakékoli občanské společnosti vznikne poptávka po tomto způsobu vnímání politiky, je něco špatně. Populismus je líbivý a „schopný všeho“. To jen jako vykřičník nad za uvažováním každého z nás.

A samotné ANO. Tam je zásadní otázka zda je pan Babiš součástí tohoto spolku, či je tento spolek jen firmou pana Babiše. Z toho není jednoduchá cesta. Pokud chce hnutí ANO být součástí politického systému, mělo by nastolit demokratické principy uvnitř. Pak teprve bude mít respekt. Jinými slovy a řečeno na hulváta: Jestliže ANO i bez pana Babiše, krále a sponzora přežije. Pokud se z něj stane politická strana a bude mít jasný program a ten program mi bude sympatický, pak bych je i volil. Ale do té doby skutečně ne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám