Hlavní obsah
Knihy a literatura

Angela Marsons: Smrtící volání aneb další případ Kim Stone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdeňka z Babic

Angela Marsons - Případy Kim Stone

Inspektorka Kim Stone je opět na scéně a hledá dalšího sériového vraha.

Článek

Znáte typy kriminálních příběhů, kdy vám postupně přibývají indicie, odtajňují se důkazy a vrah pomalu nabývá obrysů nejen charakterových, ale hlavně fyzických, a díky kterým ho můžete odhalit i vy?

Tak kriminální série s inspektorkou Kim Stone tímto dílem rozhodně není.

V roce 2023 byl vydán český překlad nejnovějšího díla britské autorky Angely Marsons nazvaný: Smrtící volání. Angela Marsons nechává svou hlavní hrdinku inspektorku Kim Stone s týmem honit se za sériovým vrahem. Opět a nepřekvapivě - ostatně jako v předchozích 12 knihách. Jen oběti jsou jiné - tentokrát si vrah vybírá ženy, matky dětí, jež připraví o život zlomením vazu. Jedno dítě je nalezeno živé nedaleko prvního místa činu, ale druhé dítě je pohřešováno. V tuto chvíli je případ plně v rukou Kim Stone a vyšetřovatelů - Bryanta, Stacey a Penna. Ti mají za úkol nejen najít vraha žen, ale zajistit, aby se unesený chlapec vrátil ke svým příbuzným živý. Společně i sami sbírají řadu bezvýznamných i cenných důkazů, propojují si případy z minulosti se současnými. A na základě detailního vyšetřování a bez pochyb určí vraha. A když jej na posledních stranách knížky konfrontují se svými zjištěními, tutový podezřelý prohlásí něco, čím absolutně vyvrátí myšlenku, že by on snad byl tím vrahem. A tak se může zdát, že je případ opět na začátku.

Haló, tady vrah

Jako zázrakem se našim vyšetřovatelům znovu ozve vrah - a díkybohu většinou prozradí (nebo to policie rozšifruje mezi řádky), kde plánuje uskutečnit další vraždu a nabídne tak novou šanci ke svému dopadení.

Policajti chodí ve dvou, ne tak Kim Stone!

Naši vyšetřovatelé nelení a opět se vydají za novou stopou. A to co nejrychleji, protože většinu knížky se honili za duchy a teď už zbývá jen pár stran, tak sebou musí mrsknout! A ačkoli pracují v týmu, na poslední chvíli se vždy stane něco, co je donutí se R-O-Z-D-Ě-L-I-T. Každý ví, že jakmile se rozdělíte, jste odepsaní. A ačkoli se to Kim Stone stalo už v několika předchozích případech, kdy sama po setkání s vrahem skončila v péči lékařů, evidentně se jí nedostalo ponaučení. A ke vší smůle, je to opět ona, kdo je s vrahem konfrontován. Dvojnásobným překvapením je osoba samotného vraha. Ke zděšení Kim Stone i čtenáře je vrahem vždy ta nejméně pravděpodobná osoba. Osoba, kterou jste v ději možná ani nemuseli zaznamenat. A tato osoba má v rukou nejen svou plánovanou budoucí oběť, ale i inspektorku. A ve chvíli, kdy se zdá vše ztracené a život Kim Stone visí na vlásku - zjeví se na scéně kolega, bací vraha po lebeni, pohladí Kim po vlasech, chytne ji za ruku a společně odcházejí do západu slunce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz