Hlavní obsah
Sport

Baník má před sebou náročný začátek jara. Naváže na relativně úspěšnou přípravu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 / Tadeáš Bednarz

V zimní přestávce sehrál tradiční ostravský celek šest přípravných zápasů, přičemž dokázal hned čtyři vyhrát a neokusil během přípravy hořkost porážky. Dokáže Baník na přípravu navázat i na začátku jarní části?

Článek

Podzimní část sezony začala pro ostravský tým porážkou na půdě Slovanu Liberec. Debut před domácím publikem proběhl v podobě remízy se Slováckem a následovala porážka na půdě Viktorie Plzeň. Trenér Pavel Hapal prezentuje jako své největší přání větší efektivitu. Splní se mu a bude například Baník na konci sezony atakovat evropské poháry?

Začátek na hřišti soupeře a v roli favorita

Baníkovské putování fotbalovým rokem 2024 bude zahájeno v sobotu v 15 hodin na půdě momentálně posledního celku nejvyšší soutěže z Českých Budějovic. Ten čeká na ligovou výhru od začátku října, kdy porazil v domácím prostředí tým z Karviné. Ta má být jedním z konkurentů v boji o holou záchranu v nejvyšší soutěži, která je samotným klubem prezentována jako jediný cíl pro zbytek této ligové sezóny.

Baník jede tedy na jih Čech v roli favorita a fanouškovská obec jednoznačně očekává vítězství. To by do jisté míry patrně stabilizovalo i pozici samotného Pavla Hapala. O té se totiž po nečekaných ztrátách dostavily již v průběhu samotného podzimu jisté pochybnosti. Nový rok však rovněž oslavil jako trenér Baníku Ostrava a dostane tak opět možnost ukázat své trenérské kvality, což se mu povedlo například v Žilině nebo u týmu slovenské reprezentace.

Dohrávka zápasu plánovaného na prosinec

V úterý se odehraje baníkovská domácí ligová premiéra v tomto kalendářním roce. Do Ostravy dorazí Viktoria Plzeň. Tento zápas se měl sice odehrát již na začátku prosince, ale s výjimkou dvou zápasů se tehdy celé ligové kolo odložilo. Dokáže Baník pomstít porážku ze západočeské metropole, kterou si do Ostravy přivezl na začátku srpna? Zdánlivě jde Baník do tohoto zápasu v pozici týmu, který nemá co ztratit. Pokud se však chce porvat o evropské poháry, nemůže si již dovolit přílišné ztráty.

Následující víkend čeká Baník jeden z komplikovanějších a vzdálenějších výjezdů do Mladé Boleslavi. Na začátku září dokázal Baník tohoto soupeře v domácím prostředí porazit a jistým způsobem tak stabilizovat svou nehezkou pozici. Ta byla opět dána nejistým vstupem do sezony na základě ztrát, s nimiž se příliš nepočítalo. Za týden tak může být ve fotbalové Ostravě mnohem veseleji než například nyní, ale po vydařené přípravě se může také konat jistý bolestivý návrat do reality.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz