Hlavní obsah
Sport

Bohemians si brousí zuby na Slavii. Dokáží skolit obra?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

V neděli večer se v rámci třináctého kola Fortuna ligy odehraje ve stařičkém Ďolíčku vršovické derby mezi Bohemians a Slavií. Domácí prostředí se bude snažit využít Bohemka, která svého úhlavního soka v Ďolíčku porazila naposledy v únoru 2020.

Článek

Jedinou branku tehdy vstřelil dnes už olomoucký Jan Vodháněl. Favorit pro vršovické derby je ale opět naprosto jasný a Slavia to dobře ví. Sešívaní si tak pojedou k zelenobílým pro povinné vítězství. Trenéři Jaroslav Veselý a Jindřich Trpišovský slibují velkou bitvu. V poslední době padá ve vzájemných zápasech hodně branek. Uvidíme tedy, jak zápas dopadne. Doufejme, že se bude hrát fotbal a nebude to vršovická válka.

Všechny cesty vedou z Říma

Ve čtvrtek večer odehrála Slavia velmi prestižní souboj v Evropské lize na půdě slavného AS Řím. Do Prahy se červenobílí vrátili až v pátek a na zotavení před derby bude mít pouhé dva dny. Je ve velkém očekávání, v jaké sestavě slávisté v Ďolíčku nastoupí. Na stadionu Říma přeci jen nehrají sešívaní každý rok a tak se dá předpokládat, že kouč Jindřich Trpišovský udělá pro vršovické derby několik změn v sestavě.

Naopak domácí Klokani měli v týdnu volno a po těžkém nedělním ligovém zápase v Jablonci se plně koncentrují na vršovické derby. Jdou tak do derby s klidem v zádech a mohou jen překvapit. Pomůže jim k bodům skvělý brankář Martin Jedlička?

Vršovické derby ve znamení kanonád sešívaných

Slavia v posledních pěti ligových zápasech vždy proti Bohemians zvítězila a vstřelila jí dohromady 19 branek! Doma v Edenu z toho byly tři výhry (1:0, 3:0, 6:0) a v Ďolíčku potom zbylé dvě (5:1, 4:1).

Musíme však zmínit i skvělé loňské semifinále těchto soupeřů v MOL Cupu. Zápas Slavia vyhrála 3:2 po prodloužení a v takřka vyprodaném Edenu se hrálo nádherné vršovické derby, které mělo naprosto všechno. Hosté z Bohemians po celý zápas vedli. V nastavení utkání je zmrazil poslední rohový kop sešívaných a vyrovnání Ondřeje Lingra na 2:2. A tak se šlo do prodloužení 2 x15 minut. V něm už hosté tahaly nohy a chyběla veškerá síla. Vítězný gól dal specialista Václav Jurečka, který má Bohemku ve velké oblibě. I s domácím pohárem totiž Jurečka Klokanům nasázel sedm branek ve čtyřech duelech.

Absence několika hráčů Bohemky

Do derby nebudou moci z důvodu udělení čtvrté žluté karty nastoupit dva hráči zelenobílých. Je to útočník a jediný střelec z utkání v Jablonci Erik Prekop a zkušený obránce Matěj Hybš.

Dohoda obou klubů nedovoluje nastoupit ani drobnému středopolaři Michalu Beranovi, jenž je kmenovým hráčem Slavie a u Botiče je pouze na hostování. Kouči Jaroslavu Veselému pak chybí dlouhodobě zranění Jan Shejbal a Ondřej Petrák. Do utkání v Jablonci nebyl v nominaci Denis Vala a Tomáš Necid, omezila je lehká zranění.

V Edenu v posledním ligovém zápase se Slováckem nebyl v nominaci kvůli nemoci Conrad Wallem, Igoh Ogbu a Lukáš Provod. Svalové zranění nedovolilo nastoupit ani Petru Ševčíkovi. Celý čtyřzápasový trest si naopak odpykal kapitán sešívaných Jan Bořil a na Bohemians je již plně natěšený.

Křest ohněm pro hlavního sudího Roučka a VAR

Hlavním rozhodčím tohoto derby by měl být nezkušený Karel Rouček. Tato delegace je obrovským překvapením. Sudí Karel Rouček píská nejvyšší soutěž teprve od letošní sezóny a tento duel pro něj bude teprve šestým v kariéře. Jedno utkání Bohemians již pískal a byla z toho domácí remíza s Baníkem Ostrava 1:1. V utkání větší chybu neudělal, ale bohužel převážně pískal každý kontakt hráčů a plynulost hry v podstatě neexistovala. Utkání Bohemians se Slavií tedy bude pro mladého sudího Roučka, opravdovým křest ohněm. A také samozřejmě pro celý VAR.

Moc bychom si tak všichni přáli, aby vršovické derby a očekávaný šlágr kola, opět nerozhodl arbitr s píšťalkou, ale samotní hráči obou mužstev. Víme totiž, jak vypadalo poslední derby v Ďolíčku se Slavií pod dohledem sudího Tomáše Klímy, který si píská vesele dál!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz