Hlavní obsah
Sport

Co rozhodlo o vítězství Slavie nad Plzní? Ztráta Ogbua bude sešívané hodně bolet

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Pražská Slavia před sebou měla zatím nejtěžší domácí zápas. Čekala ji Viktorka Plzeň, která doposud rovněž neprohrála a navíc má v řadách senzačního Šulce. Zápas ovšem měl nakonec jednoznačný průběh.

Článek

Průběh utkání napověděl už jeho úvod, Slavia se do něj vrhla hodně aktivně. Nasadila podobné tempo jako proti Lille nebo Mladé Boleslavi. A s její momentální silou jí prostě v současné době málokdo může v takovou chvíli konkurovat. Už v 10. minutě vstřelil slávistický kapitán Bořil gól a tím všechny domácí fanoušky uklidnil.

Neviditelný Pavel Šulc

Plzeň se sice dostávala v průběhu utkání do nějakých šancí, těch vážných ovšem bylo poskromnu. Pavel Šulc, hvězda reprezentačního startu i minulého utkání, byl tentokrát nulový. Jak sám přiznal, neměl vůbec prostor něco udělat, neustále si ho všímal Tomáš Holeš.

Zejména obranná práce je pro Slavii v této sezoně zásadní. I po osmi zápasech platí, že dostala pouze jeden gól. A to je opravdu fantastická bilance. Překonat ji nedokázala ani plzeňská ofenziva. Jak už jsme ovšem v preview psali, ta kromě Pavla Šulce momentálně není zrovna v nějaké pohodě. A na hřišti to bylo znát.

Smrtící trio Chorý, Chytil, Provod

Na druhé straně naopak opět nastoupila úderná dvojice Chytil – Chorý. Její síla je obrovská, navíc když je podpořená Lukášem Provodem. Ten je momentálně v obrovské pohodě. Údernost tohoto tria trochu začíná připomínat smrtící trojzubec Sparty z minulé sezony. I když funguje hodně jinak. Slavia každopádně v současné sezoně působí nejsilnějším dojmem za poslední roky. A s Viktorkou to jen dokázala.

Kinský podržel, zajímavý Michez

Domácí podržel i brankář Kinský, který měl konečně trochu více práce. Zase tolik nebezpečných střel na něj nešlo, ale několikrát předvedl dobrý zákrok. S klidem rozehrával a dodával obraně potřebný klid. Špatný den si zřejmě vybral za reprezentaci do 21 let, v sešívaném dresu zatím vypadá skvěle. Jindřich Staněk bude mít po návratu hodně těžkou pozici.

Na hřiště v průběhu času nastoupili i oba nedávní novicové. Zatímco Ondřej Lingr se sice snažil, ale nakonec vlastně moc nepředvedl, první minuty Simiona Micheze byly o něčem jiném. Je velice rychlý, neustále se tlačil dopředu, byla vidět jeho velká individuální kvalita. Až se pořádně aklimatizuje mohla by z něj být obrovská posila ve stylu Dioufa.

Chybějící Ogbu ovlivní kvalitu obrany

Všechno dobré je pro něco zlé. Trochu jsme toto rčení obrátili, bohužel tentokrát platí. Slavia sice předvedla skvělý fotbal a může být na sebe právem pyšná, zároveň se ovšem vyrovnává s obrovskou ztrátou. Kvůli zranění musel odstoupit Igoh Ogbu, pevný pilíř sešívané obrany. A první informace jsou špatné – zlomený jářmový oblouk, operace a nucená pauza. Z praxe při podobných zranění v lize minimálně 4 – 6 týdnů, což prognózoval i sám kapitán Jan Bořil.

Musím se přiznat, že když na hřiště místo něj přicházel David Zima, trochu jsem se opotil. Jednoznačně nedosahuje takových kvalit, i když tento zápas nakonec zvládl bez větších problémů. Občas ovšem byla vidět nějaká jeho slabší rozehrávka či se nestihl vrátit.

Nyní se zřejmě stane stálým členem základní sestavy a pro Slavii to (se vší úctou) může být oslabení její doposud pevné obrany. Zamrzí to zejména vzhledem k blížícímu se derby se Spartou. Ogbu jí sice několikrát svými chybami pomohl, ale momentálně je někde jinde. Navíc si určitě ještě všichni živě pamatujeme Zimovi minely z minulé sezony.

Kvůli zranění musel střídat i Oscar. U něj se snad nebude jednat o nic vážného. Liberijský hráč je pro sešívané zásadní, Petr Ševčík ho nedokáže plnohodnotně nahradit. Tohle už by se Jindřichovi Trpišovskému hodně těžce kousalo.

Autor: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz