Hlavní obsah
Sport

Dioufova parádní forma je obžalobou Trpišovského

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nikol Kuncová - Žongl magazín

Absolutní povinnost před reprezentační pauzou splněna! Slavia v nedělním zápase porazila Pardubice 2:0, a přestože zdaleka nebyla tak dominantní jako ve čtvrtek proti Lille, na tři body to s přehledem stačilo. Hlavně zásluhou Malicka Dioufa.

Článek

Jen pár vteřin dělilo Pardubice od toho, aby ve druhé půli bránily tlak nervózní Slavie za stavu 0:0. Hráči obou týmů už se tak trochu viděli v kabině za nerozhodného skóre, které by s ohledem na předvedenou hru vlastně odpovídalo. V tom se ale do míče opřel Malick Diouf a všechno bylo rázem jinak.

Nejproduktivnější hráč Slavie

Diouf zaznamenal v pátém ligovém utkání třetí gól, k tomu má na kontě jednu asistenci. Je tak nejlepším střelcem týmu, zároveň má nejvíc kanadských bodů. Na levého beka, který ani první kolo nehrál, velmi slušné. A všechny čtyři body stály za to!

Jeho raketa v Liberci bude kandidovat na gól sezony Chance ligy, proti Českým Budějovicím poslal ukázkový rohlík do vápna. A není to jen o kanadských bodech, Senegalec zároveň hraje skvěle, v neděli mohl mít na kontě klidně další dvě asistence. Tomášovi Chorému vypracoval vyloženě tutovku.

Na jaře hrozně chyběl

Diouf v červenobílém dresu válel hned od prvního zápasu. Fanoušci ho chválili za bojovnost, chuť, ale také technickou kvalitu. Pak neodhadl jeden souboj v zápase Evropské ligy s AC Milán, viděl červenou kartu a trenér Jindřich Trpišovský ho nepochopitelně přestal stavět.

Na levé straně se pak do konce ročníku točili Ondřej Zmrzlý, Jan Bořil a Conrad Wallem, občas zde zaskakoval dokonce i Lukáš Provod. Zatímco nejlepší a navíc mladá a perspektivní volba seděla na lavičce, trenér nenašel jasnou jedničku na tuto pozici a i to ho stálo zisk titulu. Ani letos zatím výkony Slavie vyloženě titulové nejsou, produktivita Dioufa ale zachraňuje alespoň výhry a tedy důležité body do tabulky!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz