Hlavní obsah
Sport

Dvě pětiminutovky přinesly ve Frankfurtu čtyři góly. Remíza je spravedlivá pro oba týmy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Stenzelová/Žongl

Viktoria Plzeň má za sebou první zápas v Evropské lize. Obavy, kterak si poradí po výprasku na Slavii, byly na místě. Zdánlivě ztracený zápas nakonec dokázala zremizovat.

Článek

Šulc a Prince Adu odehráli skvělé utkání

Právě tito dva hráči jako jediní snesou měřítko kvalit Evropské ligy. Šulc hýřil pohybem celý zápas a vstřelil krásný gól, kdy precizně uklidil míč zpoza vápna k levé tyči. Udržuje si vynikající formu od začátku sezóny. Adu se rval na hrotu, z vyšších obránců si několikrát udělal kužele, prosazoval se i důrazem. Odměnou mu byl gól, kdy pohotově práskl do míče z voleje. V porovnání s Vydrou to bylo nebe a dudy.

Tři góly Frakfurtu po individuálních chybách

Stejně jako v sobotu i dnes Plzeňáci všechny góly soupeři darovali. Nejprve Jemelka nezachytil pohyb Ekitikeho, na jehož střelu byl Jedlička krátký. Ve druhé půli přišla hrůzná pětiminutovka. Havlovi utekl Dina Ebimbe, zakončení si vychutnal a Jedlička také nebyl bez viny. Vydra místo odkopu namazal Kristensenovi, který vrátil míč z voleje rovnou do branky.

Šťastnou pětiminutovku měla v závěru i Plzeň

Po třetím gólu německého týmu Viktoriáni prostřídali, nastoupili Vašulín, Sojka, Jirka a Panoš. Prvně jmenovaný získával míče v soubojích, celý tým začal útočit a hrát jako vyměněný. Krásná trefa Adua domácí znervózněla a Plzeňáci šli do posledních minut ve stylu all in. Po zmatku ve vápně, kdy se gólman Santos srazil se svým obráncem, dopravil míč do sítě Jemelka.

Havel a Vydra na Evropskou ligu nemají. Chybí rychlý wingback

Po zveřejnění základních sestav se fanoušci nad oběma jmény křižovali. V sobotu Havel zahrál jakž takž obstojně, dnes hořel celý zápas. Nedokázal zachytit náběhy rychlých křídelníků a podepsal se pod druhý gól. Vydra paradoxně nijak nevybočoval ze svého standartu. Jednu šanci spálil, druhou zazdil, když nezpracoval krásnou přihrávku do přečíslení. Na třetí gól Eintrachtu krásně nahrál jako při volejbale na smeč. Svými chybami jim zdatně sekundoval Jemelka, ten se ale v závěru vykoupil gólem a asistencí. Tu si připsal i Havel.

Hráči by měli být nasazováni podle momentální formy, ne za zásluhy. Havel už je na Evropskou ligu pomalý. Vydra je oceňován za bojovnost, ale to by mělo být samozřejmé u každého hráče. Trenér Koubek před zápasem řekl, že sází na zkušenost, a právě proto byli tito dva nejstarší hráči v sestavě. Vydra se dnes může přiučit od Prince Adua, který ho svým výkonem strčil do kapsy. Frankfurt měl v záloze a útoku mladé fotbalisty. Rozdíl v rychlosti byl obrovský.

Konec dobrý, příště snad bude lépe

Přes všechny strasti si Viktoria veze z Německa bod, což je pěkný výsledek. Škoda, že celý zápas nehrála stejně sebevědomě jako posledních 10 minut. Samozřejmě nejde vsadit vše na útok, ale mám za to, že příliš opatrný způsob hry dnes stál Plzeňáky dva body. Naštěstí se (na rozdíl od soboty) včas vzpamatovali a doufejme, že příští zápas doma s Ludogorcem bude v aktivnějším módu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz