Hlavní obsah
Sport

Hašek nasměroval Zbrojovku k tížené výhře, Řezníček zavřel pusu Chramostovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

V Brně byl v minulém týdnu odvolán kouč Dostálek, jehož nahradil bývalý trenér Sparty, Bohemky či Ústí nad Labem Martin Hašek. A hned v prvním zápase nasměroval nové mužstvo k vítězství nad Pardubicemi, v boji o záchranu v lize extrémně důležité.

Článek

V utkání vsítil dvě branky Jakub Řezníček, jenž byl nedávno hloupě kritizován Janem Chramostou z Jablonce.

Vítěznou premiéru zažil nový brněnský lodivod Martin Hašek, který měl ovšem na sžití se s novými svěřenci velmi málo času. Start v novém působišti byl o to pikantnější, protože soupeřem mu byl tým z jeho rodného města Pardubic. Nikoliv však klub, ve kterém herně začínal, jak by se mohlo na první pohled zdát (FK Pardubice 1899 zanikly v roce 2017), ale v jeho místním nástupci.

Směrem do základní sestavy udělal zkušený stratég více změn, něž bývalo zvykem u předešlého trenéra Dostálka. Některé byly vynucené z důvodu zranění či karetního trestu a některé ryze taktické. První poločas nabídl z obou stran opatrný fotbal s minimem náznaků šancí. Do druhého dějství nasadil Hašek dvojici rychlonohých útočně laděných hráčů Hladíka se Ševčíkem. Duet měl větrat již lehce unavenou Pardubickou obranu. Že to byl skvělý tah se ukázalo již po dvou minutách. Ševčík u rohu obral obránce hostů o míč, posunul Hladíkovi a ten našel přesně Řezníčka, jenž propálil rumunského gólmana Nitu. Poté následovala pasáž s větší převahou šancí hostů. Ovšem v 75. minutě se dostal ke slovu opět gólostroj Řezníček, když přesnou hlavou po centru Falty zvýšil na 2:0.

V nastavení se děly věci

Nejdříve se ve třetí minutě nastavení prosadil po rohu hlavou pardubický Krobot a korigoval na rozdíl jediné branky. Po rozehrání na půlící čáře domácí střídající hráč Filip Blecha, jako by chtěl zápas sabotovat, ihned přihrál hostům. Dal tak ještě soupeři možnost vyrovnat. Což se také málem stalo po jedné skrumáži ve vápně skrze Ladislava Krobota, který před sebou viděl protihráče, natlačil se na něj a teatrálně upadl. Rozhodčí mu jeho počin na první dojem zbaštil a odpískal pokutový kop. Jenže videorozhodčí se už ošálit nenechal a upozornil sudího Orla, aby se šel podívat na opakovaný záznam, na kterém není o penaltě vůbec řeč. Krobotův herecký výkon by zasloužil žlutou kartu, kterou nakonec po odvolané penaltě nedostal.

Je třeba ale také říct, že se východočeši prezentovali velmi aktivním ofenzivním fotbalem. V zápase si vytvořili spousty šancí a často jim akorát chyběla větší efektivita ve finální či předfinální fázi. Mančaft vedený Radoslavem Kováčem má vzhledem k aktuálnímu umístění velký potenciál se mezi elitou zachránit i třeba přes barážové dvojutkání.

Chramosta se zbytečně opřel do Řezníčka

Před pár dny se v rozhovoru pro sport.cz útočník Jan Chramosta z Jablonce a průběžně druhý nejlepší střelec ligy pustil do toho nejlepšího z Brna. Byl tázán, zdali ještě pomýšlí na korunu krále střelců. Načež odpověděl: „Ani ne. Když jsem viděl vyjádření Řezníčka, že si za tím jde, a pak jsem to viděl, tak za mě to bylo v Brně z jeho strany k hráčům takový sobecký. Takhle se ke svým spoluhráčům chovat nechci, takže na to nemyslím.“ Těžko říci, zda si Chramosta přečetl pouze část nějakého rozhovoru, nebo má z televize pocit, že se 34letý útočník chová sobecky, či jenom prostě závidí formu svému konkurentovi.

Pravdou je, a to si Chramosta asi nezjistil, nebo si toho za celou sezónu nevšiml, že hra Zbrojovky je kompletně postavená na tom, aby primárně hráč s číslem 37 na dresu dával góly. Spoluhráči mu rádi poskytují potřebný servis a společně oslavují úspěch z této produktivní spolupráce. Řezníček za tento servis pravidelně svým spoluhráčům nejen v rozhovorech děkuje a kabina, trenéři i fanoušci mu úspěch přejí. A právě fanoušci se v komentářích svého idolu zastávali. Jejich vzkazy směrem do Jablonce se dají shrnout do jedné věty: „Na Řezňu nám nesahej.“

Ovšem nejlepší odpověď si Řezníček zařídil sám v minulém kole. Vsítil dvě branky a vyjádřil se, že je pro něj důležitější zachránit Zbrojovku v první lize než jiné individuální úspěchy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz