Hlavní obsah
Sport

Hradec doma přehrál Olomouc, přesto vybojoval bod až v nastavení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Hradec Králové doma hostil vysoko postavenou Sigmu Olomouc. Zápas nabídl poměrně pohledný fotbal, zejména ze strany domácích fotbalistů. Většinu utkání sice o jednu branku prohrávali, nakonec však získali zaslouženou remízu.

Článek

Vlastně jsem od začátku čekal poměrně atraktivní zápas. Sigma Olomouc prozatím bojuje v TOP6 a dokázala na Letné vyzrát i na Spartu. Hradec Králové má oproti tomu velice zajímavý kádr, ale zůstává trochu za očekáváním. Sráží ho nedisciplinovanost v podobě červených karet, ale i neproměňování šancí.

Hradec vlétl do utkání, brzy ovšem prohrával

Hned v úvodu se Votroci vrhli do utkání a už v první minutě se mohly dostat do šance. Od začátku byl velice aktivní především Adam Vlkanova, který umí vytvářet šance a posílat na své spoluhráče slušné centry. Tentokrát ovšem jeho nahrávku Ondřej Mihálik nedokázal poslat do branky.

Hra se postupně trochu vyrovnala a Olomouc z první zásadní šance vstřelila gól. Míč z rohového kopu doputoval až na zadní tyč k Mikulenkovi, kterému kapitán Petr Kodeš ani brankář Adam Zadražil nedokázali zabránit ve vstřelení branky.

Votroci musí trénovat penalty

Postupně domácí přebírali tempo hry a tlačili se dopředu, poslat míč do sítě ovšem do konce poločasu nedokázali. V 55. minutě měli navíc obrovskou šanci na vyrovnání, když Muritala trefil loktem ve vápně Čiháka. Odpískanou penaltu ovšem Kodeš proměnit nedokázal. Jednalo se už o třetí neproměněnou penaltu Hradeckých. Do budoucna tak zřejmě budou muset pokutové kopy více trénovat, jinak kvůli tomu mohou zbytečně ztrácet body.

Hradec byl ovšem po většinu utkání lepším týmem. Olomouc jakoby se odevzdala osudu a chtěla to prostě nějak dokopat. Velice brzy vzdala jakékoliv šance na útočení a snažila se jen neztratit dobrý výsledek ze hřiště soupeře. Štěstí měla v 88. minutě, kdy obrovskou šanci neproměnil Vlkanova. V nastaveném čase ovšem Hradec zaslouženě vyrovnal.

Zasloužené vyrovnání v nastaveném čase

A branka padla opět po rohovém kopu. Ladislav Krejčí poslal míč do vápna soupeře. Tam ho nejdříve Adam Griger napálil do břevna, díky nešikovnému vypadnutí brankáři Stoppenovi ovšem stejný hráč nakonec přeci jen dostal míč do sítě. Slovenský útočník se tak trefil i ve druhém utkání na domácí půdě a Votroci by na něm do budoucna rozhodně měli stavět.

Zápas tak vlastně nakonec rozhodly chyby brankářů na obou stranách. Jedná se přitom o velice kvalitní gólmany. Adam Zadražil se svými výkony vypracoval až do nominace reprezentace. Tadeáš Stoppen zase nahradil v nominaci U21 Kinského, který odjel s Áčkem České repre. Nakonec ovšem právě po jejich nedorazech padaly góly. Stoppen si to u trenéra trošku vyžehlí chycenou penaltou.

Hradec jasně lepší, Olomouc nic moc nepředvedla

Nutno podoktnout, že body si daleko více zasloužili domácí. Prohra by pro ně vzhledem k předvedenému výkonu byla opravdu krutá. Bohužel se hradečtí fotbalisté potýkali s hodně špatnou koncovkou. Až Griger dokázal vsítit gól. Do budoucna ovšem bude muset ve finální části celý tým trochu přidat. V jedenácti zápasech vstřelil jen devět branek, což není zase tak mnoho.

Naopak Sigma Olomouc i podle trenéra Janotky odehrála jedno z nejhorších utkání v dosavadní sezoně. Z jediné šance sice vstřelila gól, nic jiného ovšem nepředvedla. Bod si z Hradce odváží jen díky neproduktivitě hradeckých fotbalistů. Do budoucna bude muset předvést daleko lepší výkony, jestli si chce udržet pozici mezi nejlepšími týmy.

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz