Hlavní obsah
Sport

Lapálie Slavie před derby. Co se sestavou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich jager

Již v neděli se odehraje letošní první derby pražských „S“. Sparta i Slavia své generálky v Evropské lize zvládly, byť zápas sešívaných v Ženevě má drobnou kaňku. Petr Ševčík opouštěl hrací plochu s nataženým svalem, což může překopat plány trenérů.

Článek

Na pozápasové tiskové konferenci se na pokulhávání Petra Ševčíka nikdo neptal, můžeme tak pouze odhadovat, jak na tom hráč je. A vzhledem k jeho častým absencím kvůli zdravotním problémům nejsou vyhlídky zrovna pozitivní.

To je čára přes rozpočet pro Jindřicha Trpišovského. Trojice Christos Zafeiris, Oscar Dorley, Petr Ševčík by nabízela extrémně běhavou variantu, která by postupem času sparťanský dvoučlenný střed pole totálně silově vyšťavila.

Bez Ševčíka změna systému

Pokud Ševčík nebude připraven, trenér pravděpodobně sáhne k osvědčené variantě se třemi stopery a Oscarem plus Zafeirisem uprostřed zálohy. Ti jsou navíc i ve dvojici schopni intenzitou střed Sparty vymazat. Ostatní střední záložníci nyní na základ v derby formou nemají.

Ve trojici stoperů pak visí otazník nad postem třetího do party k Tomáši Holešovi a Igohu Ogbuovi. Sympatické výkony z úvodu ročníku hrají pro Tomáše Vlčka, rozehrál se však i Lukáš Masopust navíc v derby jsou potřeba zkušenější typy.

Trpišovský asi nepřekvapí

Nejhůře čitelný je na první pohled útok. Pohled do historie ale naznačuje, že trenérský tým na Muhameda Tijaniho nevsadí. I když byl v kádru Petar Musa, Daniel Fila či Jusuf Hilal, v derby Trpišovský sázel na běhavé hráče a tykadla si nechával na závěrečné minuty.

Po běžecké stránce se nejvíce nabízí varianta Jurečka, Mick van Buren, Ivan Schranz. Zvláště první zmíněný si ale každým dalším zápasem říká o to, aby byl naopak ze sestavy vynechán. Dvě zahozené tutovky v Ženevě budiž důkazem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz