Hlavní obsah
Sport

Nenávist kvůli hříchům z minulosti. Tomáš Chorý na sobě zapracoval, přesto si jednou věcí škodí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dan Ulrich/Žongl

Tomáš Chorý nabízí příběh, o němž by se už dala napsat takřka kniha. Nenáviděný plzeňský útočník přestoupil do Slavie a postupně si musel získat sympatie nových fanoušků. V některých věcech na sobě zapracoval, jednou si u fans přesto stále škodí.

Článek

Nikdo mu nemůže upřít, že má pro útok Slavie zásadní vliv. Vyhrává velkou spoustu soubojů a není se co divit, že hraní s ním se líbí i jeho kolegovi Mojmírovi Chytilovi. I když zrovna nedá gól, stejně je na hřišti nesmírně platný. A několik důležitých branek už dal, zejména v evropských pohárech svému týmu nesmírně pomohl.

Tomáš Chorý získává na oblibě a pracuje na sobě

Postupem času si získal i většinu slávistických fanoušků. Po prvotním vlažnějším přivítání už nyní při jeho gólu bouří téměř celý Eden. Stále se ovšem najdou příznivci aktuálně prvního týmu tabulky, kteří mu vyčítají hříchy z minulých let. A stále ho označují nepěkným slovem vajgl, které si za mě rozhodně nezaslouží.

Z mnoha výstupů je vidět, že Tomáš Chorý je normální chlap. Táta od rodiny, inteligentní člověk. Stejně jako mnoho jiných fotbalistů ovšem prožívá fotbal a na hřišti se trochu mění. Nebudeme si nic nalhávat, v minulosti jsme od něj mohli vidět i nějaké zákeřnosti. Během jeho působení ve Slavii je ovšem znát, že na sobě zapracoval. Od začátku sezony jsme od něj neviděli nějaký výraznější faul, který by se přibližoval přehnané surovosti. Samozřejmě s jeho postavou občas má tvrdší hru, ale nic za hranou normálního fotbalového chování.

Nesmyslné urážení za hranou

Přesto tedy stále trochu rozděluje fanouškovskou obec Slavie. Každýho názor, i když ho moc nechápu. Neslavit gól svého týmu kvůli hráči, který danou branku vstřelil? To je opravdu divné. Urážet ho, když ho osobně ani neznám? To mi přijde už  za hranou. Řekl by mu to daný člověk do očí? Z největší pravděpodobností ne, pouze se schovává za klávesnicí. Smutné.

Simulování je nepěkná věc, i když k fotbalu trochu patří

Tomáš Chorý ovšem stále má jednu vlastnost, která mu může škodit. A tou je simulovaní. S jeho téměř dvoumetrovou výškou působí opravdu špatně, když při malém kontaktu padá s předstíranou bolestí na zem. Jasně, dělá to pro tým. Přesto to značná část fanoušků asi nechce vidět. Ostatně v posledním dílu TIKI-TAKA sám přiznal, že ho jeden z kontaktů v derby se Sparty vlastně ani nebolel a šlo jen o výhodnou standardku. Body za upřímnost, negativní za podstatu celé věci.

I v této činnosti by tak měl na sobě trochu zapracovat. Neříkám, nikdy nepadat. Třeba u penalty bych to ještě chápal. Určitá míra simulování prostě k vrcholovému fotbalu patří. Ať už chceme nebo ne. Na půlce hřiště mi to ovšem přijde zbytečné a škodí to jen obrazu na samotného hráče. Zároveň je ovšem potřeba si přiznat, že Tomáš Chorý je soupeři hodně hlídán a dostává často i dost naloženo. Všechny jeho pády tak rozhodně nejsou způsobeny jen simulováním.

Chorý může Slavii pomoct k titulu

I přesto doufám, že se Tomáš Chorý nebude muset často potýkat s nepřízní fanoušků. Tím spíše těch vlastního klubu. Na hřišti pravidelně ukazuje, proč ho Slavia přivedla. Momentálně je jednoznačně jejím útočníkem číslo jedna a jeho spolupráce s Mojmírem Chytilem může Slavii doručit titul. Co by potom dělali jeho odpůrci? Dělali by, že titul vlastně Slavia nevyhrála nebo jí ex-plzeňský fotbalista vůbec nepomohl? V tuto chvíli by měli spíše zapomenout na hříchy z minulosti, dát mu šanci a hnát celý tým za vítězstvím.

Autor: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz