Hlavní obsah
Sport

Plzeň a Slavia mají v Evropské lize pět totožných soupeřů. Viktorii posílil Svetozar Markovič

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Stenzelová/Žongl

Páteční los v Monaku určil Plzni zajímavé protivníky v rámci Evropské ligy. Podle nového formátu se Viktoria představí čtyřikrát na domácí půdě a stejná porce zápasů ji čeká na venkovních hřištích.

Článek

Její šance na bodový zisk stouply s příchodem Svetozara Markoviče.

V Doosan aréně se představí slavný Manchester United

Plzeňští fanoušci rozšíří svojí sbírku šál o unikátní kousek. Poprvé za dobu existence FCVP se ve Štruncových sadech objeví Manchester United. Dále poměří Viktoriáni síly s Realem Sociedad (San Sebastian), Athleticem Bilbao, Eintrachtem Frankfurt, PAOKem Soluň, Anderlechtem, Dynamem Kyjev a Ludogortsem Razgrad. S posledně jmenovaným týmem se Plzeň již utkala, a to před sedmi lety v play off Ligy mistrů.

Plzeň a Slavia mají pět společných protivníků

Nový způsob losování pomocí počítačového softwaru přinesl pro český fotbal unikát, který zde dosud nebyl. Plzeň a Slavia poměří síly s pěti shodnými soupeři. Jedná se o Frankfurt, PAOK, Anderlecht, Athletic Bilbao a Ludogorec Razgrad. Čtyři z těchto zápasů odehrají oba týmy ve stejném prostředí. Poprvé v historii bude možné porovnat, jak si české kluby povedou proti stejnému protivníkovi v totožných podmínkách. Vzpomeňme na účasti Plzně a Slavie v Lize mistrů. Většina Slávistů se vysmívala Plzni za gólové příděly od velkoklubů a Plzeňáci na oplátku strouhali Slávistům mrkvičku proto, že skončili v základní skupině na posledním místě – Plzeň do té doby hrála skupinovou fázi Ligy mistrů třikrát a pokaždé skončila na třetí příčce. Výkony obou týmů budou nyní porovnávány spravedlivě a oba fanouškovské tábory budou jistě sledovat výkony svého rivala i v Evropské lize.

Zápasy s hvězdnými soupeři jsou největším zážitkem pro hráče i fanoušky

Mezi fanoušky i fotbalovými experty probíhá často diskuse, zda je lepší dostat věhlasného soupeře, anebo protivníka, se kterým je větší pravděpodobnost uhrát příznivý výsledek pro zlepšení národního koeficientu. Po včerejším zjištění, že do Doosan Arény zavítá hvězdný Manchester United, propukla mezi příznivci obrovská radost. Málokdo řeší výsledek, každý čeká na oznámení o spuštění prodeji vstupenek. Z prvního koše byl Plzni ještě vylosován Eintracht Frankfurt. Ano, jedná se o kvalitní tým z německé Bundesligy, ale jeho vylosování rozhodně nevzbudilo tolik emocí a radosti.

To je zároveň odpověď všem, kteří chtějí papírově lehčí soupeře kvůli koeficientu. Představa, že by se v Doosan Aréně namísto Manchesteru United, Realu Sociedad a Anderlechtu objevil třeba Ferencváros, Elfsborg a FCSB, vzbuzuje přinejmenším zklamání. Pohárové zápasy proti celosvětově známým klubům jsou především odměnou pro hráče za jejich vynaložené úsilí v celé sezóně. Většina z nich si splní dětský sen. To samé platí pro fanoušky. Není nic krásnějšího, než vidět na vlastní oči Manchester United (a jiné věhlasné kluby) na domácím stadionu několik desítek minut od místa bydliště.

Do bojů i s kapitánem Partizanu Bělehrad

Plzeň oznámila příchod Svetozara Markoviče. Čtyřiadvacetiletý obránce podepsal smlouvu na tři roky a poprvé zasáhne do zápasu již v Liberci. Poslední dva roky působil v Partizanu Bělehrad, zkušenosti nasbíral v Řecku, konkrétně v Olympiacosu Pireus a v Larise. Plzeň jeho angažováním zaplnila mezeru po odchodu Hranáče. Markovič je stejný ročník, má více zažitý mezinárodní fotbal a je téměř sedmkrát levnější.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz