Hlavní obsah
Sport

Plzeň si odváží z Košic cennou výhru. K obratu zavelel Panoš

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Stenzelová/Žongl

V úvodním zápase kvalifikace o postup do Evropské ligy se Viktoria Plzeň utkala na neutrální půdě v Košicích s ukrajinským týmem Kryvbas. Po tragické první půli smazal jednogólový náskok soupeře Jiří Maxim Panoš a vítězný gól vsítil Daniel Vašulín.

Článek

V prvním poločase si ani neškrtli

Plzeňští fanoušci trnuli hrůzou už při pohledu na základní sestavu, kdy na hrotu byl osamocený Vydra. Bohužel znovu potvrdil svoji aktuální neformu a Viktorka hrála první půli s nadsázkou řečeno o deseti. Jeho spoluhráči na tom nebyli o moc lépe. Plzeňáci vůbec neohrozili branku soupeře a Kryvbas si vytvářel gólové příležitosti. Nejvíce zlobili afričtí hráči Dibango a Prince Adu. Ve dvacáté minutě se společně dostali do brejku a Adu svým precizním zakončením nedal Tvrdoňovi šanci. Naštěstí pro Plzeň skončila první půle jen jednogólovou ztrátou na soupeře.

Panoš překonal Adama Hložka

V druhé půli předvedli Plzeňáci (vědomi si možné ostudy) skvělý výkon. Nádhernou střelou ze střední vzdálenosti do horního růžku branky vyrovnal Panoš a stal se tak nejmladším českým hráčem, který skóroval v evropských pohárech. Plzni v minulých zápasech chyběly právě střely zpoza vápna. Dnes Panoš ukázal, že je tímto způsobem možné dávat krásné a důležité góly. Hrál výborně, nebál se, drze si dovoloval na obránce soupeře a snad si dnešním výkonem řekl o stálé místo v základu.

Vašulín se poprvé trefil a zařídil vítězství

Po hezké individuální akci posunul Šulc míč doprava na Vašulína a ten si poradil náramně. Měl dost času aby se podíval, kam vystřelit a s přehledem umístil míč do horní poloviny brány. Snad ze sebe díky premiérovému gólu ve Viktoriánském dresu sestřásl nervozitu, která ho svazovala od začátku ročníku. Dvakrát se tváří v tvář gólmanovi ocitl Šulc, ale Klishchuk ho v obou případech vychytal. Kryvbas si ve druhé půli vytvořil tři gólovky, ale všechny zneškodnil skvělý Tvrdoň v brance. Plzeň splnila povinnost a do domácí odvety půjde s jednogólovým náskokem.

Skvělé výkony Tvrdoně, Dweha a Šulce

Rozdíl mezi prvním a druhým poločasem byl viditelný. Trenér Koubek vystřídal Vydru už o přestávce. Na jeho místo přišel Vašulín, který se konečně trefil. Je třeba vyzdvihnout Mariána Tvrdoně, protože v rozhodujících chvílích zabránil vyrovnání vyníkajícími zákroky. Sampson Dweh zablokoval několik tvrdých střel a předvedl další nadstandartní výkon. Nejlepším hráčem Viktorky byl Pavel Šulc. Měl skvělý pohyb, motal hlavy i nohy obráncům Kryvbasu a připravil vítězný gól Vašulínovi.

Do odvety bez Vydry a od úvodního hvizdu naplno

Na druhou stranu není důvod se plácat po ramenou. Kryvbas rozhodně nepatří k top týmům a přece Plzni zle zatápěli. V odvetě je třeba ihned od první minuty nastoupit ve větším nasazení a pokud možno bez Vydry v základu. Na hrotu by jistě byl platnější Metsoko, jinými slovy – horší už to být nemůže. Doufejme, že uvidíme více střeleckých pokusů jaký dnes předvedl Panoš. A snad se v Doosan Aréně bude po zápase slavit postup.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz